Macaristan Ve Polonya'da Çiftçilerden Ukrayna Sinirinda Protesto

Macaristan ve Polonya’da çiftçiler, Ukrayna’dan ucuz tarim ve hayvancilik ürünleri ithalatini protesto etmek amaciyla Ukrayna sinirini trafige kapatarak protesto gösterisi düzenledi.

Macaristan Ve Polonya'da Çiftçilerden Ukrayna Sinirinda Protesto
Dünyanin birçok ülkesinde düzenlenen çiftçi protestolari devam ediyor. Macaristan’da çiftçiler, Ukrayna sinirindaki Zahony kasabasi yakinlarinda protesto gösterisi düzenledi.

Avrupa Komisyonu’nun Ukrayna’da üretilen ürünlerin 1 yil daha gümrük vergisinden muaf tutulmasi kararini protesto eden çiftçiler, sinira giden yolu trafige kapatti. Macar çiftçi birligi MAGOSZ tarafindan organize edilen protestoda göstericiler, “Brüksel bize ihanet etti”, “Ukrayna tahilini istemiyoruz”, “Yesil Mutabakat intihardir” ve “Tamam, Ukrayna’ya yardim edelim ama AB tarimini yok ederek degil” gibi pankartlar tasidi.

Polonyali çiftçiler, Ukrayna sinirini trafige kapatti

Macar çiftçilerle birlikte bugün Polonyali çiftçiler de AB’nin Ukrayna ve tarim politikalari aleyhinde protesto gösterileri düzenledi.

Polonya’nin Ukrayna sinirindaki Hrebenne, Dorohusk ve Medyka sinir kapilari yakinlarindaki gösterilerde çiftçiler, trafigin durmasina ya da ciddi sekilde aksamasina neden oldu. Birçogu Polonya bayraklariyla süslenen traktörlerin ülke genelinde, 256 noktada yol kapama eylemi yaptigi ögrenildi.

Öte yandan Ispanya ve Belçika’da da çiftçiler, Brüksel’in tarim politikalari aleyhinde bugün protesto gösterileri düzenledi.

Kaynak: İHA