AK Parti Çorum Milletvekili Ahlatci Açiklamasi 'Çorum Eski Devlet Hastanesinin Yapim Ihalesi Onaylandi'

Eski devlet hastanesinin yenilenmesi için Saglik Bakani Fahrettin Koca’dan onayi alindigini açiklayan AK Parti Çorum Milletvekili Yusuf Ahlatci, bu binanin 2. Basamak Devlet Hastanesi olarak Çorum ve çevre iller için bir saglik merkezi olarak hizmet verecegini söyledi.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahlatci Açiklamasi 'Çorum Eski Devlet Hastanesinin Yapim Ihalesi Onaylandi'
Çorum’u saglik alaninda bölgenin en önemli merkezi haline getirmek gibi bir hedeflerinin oldugunu hatirlatan Milletvekili Ahlatci, "Devlet Hastanesi için bugün sevindirici bir gelisme yasandi. Eski devlet hastanesinin yapim ihalesi için Saglik Bakani Koca’dan onay alindi. Ivedilikle insaatina baslayip en kisa zamanda hizmete geçmesini sabirsizlikla bekliyoruz" dedi.

Atil durumda kalan eski devlet hastanesinin yenilenerek hizmete açilacak olmasinin sehrin saglik alanindaki ilerlemesine büyük bir katki saglayacagina dikkat çeken Milletvekili Yusuf Ahlatci, "Saglik alaninda atilan bu adimi son derece önemsiyoruz. Çorum’u saglik hizmetlerinde bir adim öne tasiyacak yeni Devlet hastanemizin tamamlanip hizmete geçmesi için sabirsizlikla bekliyoruz. Rabbime hamdolsun kiymetli hemserilerimize vermis oldugumuz bir sözü daha yerine getirmenin mutlulugunu yasiyorum" seklinde konustu.

Dünyanin merkezi, gönlümüzün incisi Çorum’a hizmet etmenin kendileri için vazgeçilmez bir sevda oldugunu kaydeden Yusuf Ahlatci, "Bu hastanemiz Çorum’un saglik hizmetlerindeki kalitesini artirarak bölgenin saglik merkezi olmasina önemli bir katki saglayacak. Basta Cumhurbaskani ve Saglik Bakanimiz olmak üzere katkisi olan herkese tesekkür ederim. Bu konuda atilan tüm adimlari titizlikle takip ederek mümkün olan en kisa zamanda hizmete girmesi için gayret edecegiz" ifadelerini kullandi.

Ihalede yer alan konular hakkinda da açiklama yapan Milletvekili Ahlatci, "Bir süredir atil durumda kalan eski devlet hastanesi binasinda C blok güçlendirme ve nitelikli hale getirme ve ek bina yapimi isi gerçeklestirilecek. Mevcut hastane binasi güçlendirilerek nitelikli hale getirilerek 100 yatak kapasitesine sahip olacak. Ayrica, yeni ek poliklinik binasi da insa edilecek, burada da 6 adet ameliyathane bulunacak." dedi.

Kaynak: İHA