Murat Kurum Açiklamasi 'Siz Istanbul'da Depreme Karsi, Bu Milletin Gelecegi Için Elle Tutulur Tek Bir Adim Atmadiniz'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Kagithane’de düzenlenen 2. Bölge 3 Kademe Mahalle Baskanlari Toplantisi’na katildi. Mevcut IBB yönetimi hakkinda konusan Kurum, “Siz Istanbul’da depreme karsi, kentsel dönüsüm için, bu milletin gelecegi için elle tutulur tek bir adim atmadiniz. Tek bir sözünüzü bile tutmadiniz. 115 bin konut sözünüz vardi, tutmadiniz. Evi güvensiz halde olan insanlara umut verip annelerimizi, yavrularimizi kandirdiniz” dedi.

Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum Kagithane’de düzenlenen 2. Bölge 3 Kademe Mahalle Baskanlari Toplantisi’na katildi.

Programda Kurum’a AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Istanbul Gençlik Kollari Il Baskani Muhammed Cem Çekerek, AK Parti Istanbul Il Kadin Kollari Baskani Saliha Demirer eslik etti. Murat Kurum’u programda Kagithane Belediye Baskani Mevlüt Öztekin, AK Parti Kagithane Ilçe Baskani Serkan Cantürk karsiladi. Toplantida AK Parti’nin Istanbul’daki mahalle baskanlariyla bir araya gelen Kurum, ilgiyle karsilandi. Programda vatandaslarla sohbet eden kurum hatira fotografi da çektirdi.

“Bir CHP klasigi haline gelen söylemlerini yine ortaya saçmaya devam ediyorlar”

Programda konusan IBB Baskan Adayi Murat Kurum, "Milletimizin 5 yildir hasretle aradigi, özledigi, bekledigi projelerimizi ilan ettik. Biz milletimize mesajimizi bu hedeflerimizle veriyoruz. Milletimiz de bize o beklenen isareti sunuyor. Istanbul’da bir degisimin, bir yenilenmenin ayak sesleri sayenizde süratle yükselmektedir. Artik Istanbul’da umutsuzluk azalmakta, mutluluk çogalmaktadir. Sayenizde Istanbul’un tüm sokaklari yeniden umutla, heyecanla dolmaktadir. Mutluluk yayiliyor ama Istanbul’un kayip 5 yilinin muhafizlari bos durmuyor. Artik bir CHP klasigi haline gelen söylemlerini yine ortaya saçmaya devam ediyorlar. 5 yildir gördügümüz gündem degistirme çabalari olanca hiziyla devam ediyor. Bunu her zaman görüyoruz ve 31 Mart aksamina kadar da görmeye devam edecegiz. Zaten o aksam da artik son kez algi yaptiklari gün olarak tarihe geçecek. Açikçasi Istanbul’un gerçek gündemine girememelerini anlamak hiç zor degil. Çünkü konuyu ne zaman Istanbul’a getirseler söyle birbirlerine bakiyorlar, saga sola bakiyorlar, ellerine bakiyorlar, sirtlarina bakiyorlar, ellerinin ve heybelerinin bombos oldugunu görüyorlar. Çünkü bunlarin heybelerinde algi çalismalari, reklam masraflarindan baska hiçbir sey yoktur” dedi.



“Bu millet, Cumhur Ittifaki’na, Cumhurbaskani’miz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a güvendi”

Kurum konusmasinda, "Bugün de deprem üstünden polemik üretmeye çalisiyorlar. Depreme hazirlik konusunda konusabilecek en son kisi CHP’nin Istanbul Büyüksehir Belediye baskan adayidir. Hatay üzerine yaptiklari açiklamalar asla ve asla depremzedelerin derdiyle ilgili degildir. Dert ettikleri, kendi istikballeri, düsündükleri kendi koltuklaridir. Samimiyet sözünü tutmakla belli olur. Istanbul’da ve Hatay’da insanlara vaat ettiklerini yapmakla olur. Insanlara bedava konut yapacagiz dediler, para yardimi dediler, agiz dolusu vaatlerde bulundular. Sonuç ne, sifir. Hiçbir sey yapmadilar. Deprem bölgesinde bir çakil tanesini bile zahmet edip yerden kaldirmadilar. Bu millet de manzarayi görüp ne CHP’nin adayina, ne de CHP yönetimine hiçbir sekilde inanmadi, güvenmedi. Bu millet, Cumhur Ittifaki’na, mazlumlarin lideri Cumhurbaskani’miz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a güvendi. Bu millet, 28 Mayis’ta sandikta bu güveni yeni bir oy rekoruyla tarihe kaydetmistir” ifadelerini kullandi.

“115 bin konut sözünüz vardi, tutmadiniz”

CHP yönetiminin tek bir sözünü bile tutulmadiginin altini çizen Murat Kurum “Hatay’da, Defne’de, Antakya’da, Iskenderun’da, Samandag’da biz vardik. Buralarin altyapisi yenilenirken, yeni yuvalar yapilirken biz vardik. Bizim belediyelerimiz vardi. Bunlar deprem bölgesinde is yapmak istediler de ellerinden tutup yapmayin diyen mi vardi? IBB 50 bin konut yapsaydi, herkes alkislamaz miydi? Ama bunlar yapmadilar, sadece konustular. Tekirdag’da, o sehre siginmis afetzede kardesimizi acimasizca kapi disari yaptilar. Haftalarca sosyal medyada, televizyonlarda, depremzede kardeslerimize agza alinmayacak hakaretlerde bulundular. Siz Istanbul’da depreme karsi, kentsel dönüsüm için, bu milletin gelecegi için elle tutulur tek bir adim atmadiniz. Tek bir sözünüzü bile tutmadiniz. 115 bin konut sözünüz vardi, tutmadiniz. Evi güvensiz halde olan insanlara umut verip annelerimizi, yavrularimizi kandirdiniz. Bu millet bunlarin sahte kahramanliklarini ve masallarini çok gördü, bu millet bu filmleri çok izledi. Ama artik masallarin da, filmlerin de son perdesi kapaniyor. 1 Nisan sabahi yeniden Istanbul’un, simdi Istanbul’un, sadece Istanbul’un perdesi açiliyor” dedi.



“Benim pusulam daima adil ve esit bir Istanbul olacak”

"Istanbul, Türkiye’nin iddiasidir" diyen IBB Baskan Adayi Kurum, "Bu büyük sehrin sadece Istanbul diyen, irade koyan bir yönetime her zamankinden daha fazla ihtiyaci vardir. Istanbul, Türkiye Yüzyil’ini bu yüzyila uygun bir sekilde yeniden tasarlayacak. Su karmasadan, sistemsizlikten acilen kurtaracak anlayisa ihtiyaci vardir. Yolumuz uzun, yolumuz çetindir. Bu yol, Istanbul’u en iyi haline getirme noktasinda sonsuz bir yoldur. Bu yol, gelecek nesiller için umut atesini güçlendiren bir yoldur. Ben tüm Istanbullu kardeslerimizi bu yolculuga davet ediyorum. Istanbullular davetimize akin akin katiliyor. Çünkü Istanbullular artik laf istemiyor, hizmet istiyor. Istanbullular gelecege güvenle bakmak istiyor, is istiyor, sevda istiyor. Halkimiz sabah sehrin sokaklarina çikinca kaygilarla, endiselerle ugrasmayi degil, somut, gözle görülür, günlük hayatina yansimis projeler bekliyor. Biz daima yollarda, sokaklarda olacagiz. Insanimizin kalbine, yüregine talip olacagiz. Istanbul’un her annesi, bizim annemiz olacak. Istanbul’un tüm gençleri, çocuklari, bizim kardesimiz olacak. Biz sesini duyuramayanlarin sesi, umutsuzluga kapilanlarin umudu olacagiz. Çamurlu çizmelerimiz, alnimizdaki terimiz, milletimizin dualari, yavrularimizin gülen yüzleri bize yeter diyecegiz. Benim pusulam daima adil ve esit bir Istanbul olacak. Dinlenmeyecegim, durmayacagim. Istanbul’un her mahallesine esit firsatlari sunana kadar kosacagim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA