Rize'de 'Kiraci-Ev Sahibi' Cinayetinin Ilk Durusmasi Görüldü

Rize’de 2 kisinin ölümü ile sonuçlanan ‘Kiraci-ev sahibi’ kavgasinin ilk durusmasi görüldü.

Rize'de 'Kiraci-Ev Sahibi' Cinayetinin Ilk Durusmasi Görüldü
Rize merkeze bagli Pasakuyu Mahallesi Atatürk Caddesi’nde 24 Temmuz 2023 tarihinde, teyzesinin evden çikmasini isteyen ev sahibi Mücahit Kazanci ile Halil Ibrahim Ak arasinda kavga çikmisti. Mücahit Kazanci, ekmek biçagiyla Halil Ibrahim Ak, Sedat Semavi Sari ve Miraç Bakirci’yi yaralamisti. Olayda Halil Ibrahim Ak ve Sedat Semavi Sari ise hayatini kaybetmisti.

Rize 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin ilk durusmasina, tutuklu sanik Mücahit Kazanci SEGBIS ile baglanirken, kardesleri ve müsteki saniklar M.E.K. ve S.M.K. katildi.

Durusmaya ayni zamanda olayda yaralanan Miraç Bakirci, Halil Ibrahim Ak ve Sedat Semavi Sari’nin aileleri katildi.



“Daireleri bosaltacak her kim varsa sorunsuz çikip gitsin, kendini özellikle bana vurdurmasin”

Mahkemede sikayetçi tarafin avukatlarindan olan Emin Akif Köse’in beyanlari, olayin baslama noktasi olan kiraci ev sahibi tartismasina yeni bir boyut kazandirdi. Köse’nin ifadelerine göre Sanik Mücahit Kazanci’nin kiraci Arzu A. ile apartman içerisinde tartisma yasandigini ve akabinde Kazanci’nin Arzu A.’yi eklenmis olmadigi apartman WhatsApp grubuna ekledigini, hakaret ederek yeniden guruptan çikardigini dile getirdi. Kazanci’nin sohbet gurubuna yazdigi mesajda, "Bina da olusan ses yüzünden kusura bakmayin. Daireyi bosaltmakta zorluk çikaran sahislar yüzünden olusmustur. Daireleri bosaltacak her kim varsa sorunsuz çikip gitsin. Kendini özellikle bana vurdurmasin. Iyi geceler” ifadelerini kullandigi ortaya çikti.

“Olay yerine gittigimde biçak sallayan bir sahis gördüm”

Olay esnasinda kendisinin E.K. isimli arkadasi ile olay yerine yakin bir bakkalda sohbet ederek bir seyler içtigini ifade eden Miraç Bakirci, "Yakinda bulunan bir marketten soda almistik. Ben yolun devaminda Halil’in arabasini gördüm ve sesleri de duyunca oraya dogru kostum. Ne oldugunu bilmiyordum ve olay yerine gittigimde biçak sallayan bir sahis gördüm. Bu sirada ben Halil’i kurtarmaya çalistim ancak biri bana yumruk atti. Bu esnada biçakli kisi üzerime dogru gelerek beni kovalamaya basladi.

Ben biçaktan kaçmaya çalisirken yere düstüm ve o esnada bana salladigi biçak kafamin arka kismina denk geldi. Yine bana yerdeyken yumruk sallayan biri vardi. Sikayetçiyim” ifadelerini kullandi.

“Amcam beni arayarak evde ses oldugunu söyledi”

Amcasinin kendisini arayarak evden çikarmak istedikleri kiracinin evinden ses geldigini ve uyarmasini istedigini öne süren sanik Mücahit Kazanci, “Bizim binada amcamla ortak oldugumuz bir daire vardi. Arzu A.’da bu dairede oturuyordu. Sonrasinda borcumuzdan dolayi evi amcama devrettik. Daha sonrasinda kiradan dolayi amcamla mahkemelik olmuslar. Kavgadan 2-3 gün önce amcam beni arayarak evde ses oldugunu söyledi.

Bende kardesim M.E. ile sesin oldugu kata indim. Bu esnada kiraci Arzu A. merdivendeydi. Bana git buradan dedigi sirada Arzu’nun oglu çikarak bana bagirmaya basladi.

Arzu A.’nin oglu ile aramizda atismalar oldu ve polis Arzu A.’nin oglunu alip karakola getirdi” dedi.



“‘Bana kendilerini vurdurtmasinlar’ diye bir mesaj attim”

Ilk tartismanin sonrasinda evine dönen ve apartmanin sohbet gurubuna mesaj attigini dile getiren sanik, “Bu olayin akabinde ben sinirlendigim için apartmanin WhatsApp gurubuna apartmandaki bu olayin daireyi bosaltmayan kisiler tarafindan meydana geldigini ve bu çikmasi gereken kisilerin çikmamasi nedeniyle ‘Bana kendilerini vurdurtmasinlar’ diye bir mesaj attim” dedi.



“Yere düsmüstüm, biçagi rastgele salladim”

Kavga anini anlatan Mücahit Kazanci, biçagi rastgele salladigini ifade ederek, “Bu olaydan 1 gün sonra telefon ile arandim. Beni arayan sahis bana bir takim sorular sordu ve hakaret etti. Beni 1 saat sonra tekrar aradi. Bulusmak için çagirdi. 3. Gün ben kuzenim C.K. ile birlikte dügünüm nedeniyle bir takim görüsmeler için disaridaydim. Beni yine aradi ve tekrar bulusalim dedi.

Bu kez telefonda daha ilimli konustu ve bana kardesim diye hitap etti. Eve geldigimde yemek hazirliyordum kuzenim disaridan siparis vermisti, kardeslerim, annem, kiz kardesim evdeydi. Ben yemek hazirladigim sirada bu sahis beni tekrar aradi. Evin altinda oldugunu söyleyince elimdeki biçakla disariya çiktim. Bu sirada biçagi belime koymustum. Ben asagiya indigimde Halil tek basina beni bekliyordu ve bana ilk olarak mesaji sordu. Bende ona mesajlasmalari gösterirken araçtan bir kisi daha inerek yanimiza geldi ve ‘Masal anlatma’ diyerek elini omuzuma koydu. Bu sirada kardesim M.E. apartmandan çikti ve yanimiza geldi. Halil kardesim M.E.’ye kitlenerek bakislarini üzerimden çek dedi.

Bu sirada bana yumruk attilar ve gözlerim karardi. Normalde gözlük takarim ancak olay sirasinda gözlügüm yanimda yoktu. Olay sirasinda biri silahi getirin dedi.

Yumrugu yedikten ve onu duyduktan sonrasini hatirlamiyorum ancak ben bir kisinin elinde silah oldugunu zannettim. Yere düsmüstüm, biçagi rastgele salladim. Amacim kardesimi korumakti. Bu olay nedeniyle pismanim” seklinde konustu.



“Olay esnasinda ben Sedat Semavi Sari’yi hiç görmedim”

Sanik Mücahit Kazanci’nin kardesi müsteki sanik S.M.K. ise olay anini, “Agabeyimin telefon konusmalarina sahit olmadim ancak babama aktarilanlari duydum. Ben kapinin kapanma sesini duydum ve agabeyimin biçak alip almadigini görmedim. Bir sahisin agabeyimin omuzuna elini attigini görünce disariya çiktim. Halil bana bakiyordu ve gözlerini üzerimden çek dedim. Bu sirada agabeyim ya beni yada Halil’i itekledi tam olarak hatirlamiyorum. Olay esnasinda ben Sedat Semavi Sari’yi hiç görmedim. Biçakla yasanan olayi da hiç görmedim” ifadeleriyle anlatti.

“Gözlügüm yanimda olmadigi için abimi siluet olarak tanidim”

Sanik Mücahit Kazanci’nin olaya karisan bir diger kardesi müsteki sanik M.E.K. ise, “Olay günü abim evden çikinca bende kapinin sesini duydum ve kapiya çiktim. Kendisine nereye diye sordugumda asagiya iniyorum sikinti yok dedi.

Ben kuzenim ile asansöre binerek asagiya indim ve bu esnada disariya çiktigimda bir kalabalik vardi. Gözlügüm yanimda olmadigi için abimi siluet olarak tanidim ve agabeyimin darp edildigini düsündügüm için bende saldirdim. Bu sirada 1 kisinin silah çektigini hatirliyorum. Bunun üzerine hemen polisler olay yerine geldiler” dedi.

Mahkeme tüm sahitlerin dinlenmesi, 2 kez kasten öldürme ve bir kez kasten öldürmeye tesebbüs suçundan yargilanan sanik Mücahit Kazanci’nin tutukluluk halinin devam etmesine, müsteki saniklar M.E.K. ile S.M.K’nin tutuksuz yargilanmasina ve durusma 9 Mayis 2024 tarihine ertelenmesine karar verdi.
Kaynak: İHA