Mardin'de 3 Bin 16 Bina Ve 48 Bin 560 Bagimsiz Bölümde Hasar Tespiti Gerçeklestirildi

Mardin’de, 6 Subat 2023’te Kahramanmaras merkezli iki büyük depremde hayatlarini kaybeden vatandaslar için anma programi düzenlendi. Vali Tuncay Akkoyun, kentte 3 bin 16 bina ve 48 bin 560 bagimsiz bölümde hasar tespiti gerçeklestirilirken 283 binanin yikimi yapildigini söyledi.

Mardin'de 3 Bin 16 Bina Ve 48 Bin 560 Bagimsiz Bölümde Hasar Tespiti Gerçeklestirildi
Mardin Valiligi tarafindan 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde hayatini kaybeden vatandaslar için anma programi düzenlendi.

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde (AADYM) düzenlenen programda, hayatini kaybedenler anildi. Programda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in deprem ile ilgili yaptigi açiklamalarinin da oldugu video izlendi.

Vali ve Büyüksehir Baskan Vekili Tuncay Akkoyun, gazetecilere yaptigi açiklamada, iki büyük depremin 11 ili etkiledigini belirterek hayatini kaybeden vatandaslari rahmetle andigini söyledi.



Asrin felaketinin üzerinden geçen bir yilin ardindan kaybedilen acisi hala yüreklerde oldugunu belirten Vali Akkoyun, çok genis bir alanda ve kisa araliklarla meydana gelen depremden Mardin’inde etkilenmis oldugunu, fakat herhangi bir can kaybi yasanmadigini kaydetti.

"Bütün kurumlarimiz ve sivil toplum kuruluslarimiz, her yastan vatandasimizin canla basla mücadele ettigi zor günlerde devletimiz, ivedilikle depremzede vatandaslarimizin ihtiyaçlarini karsilamak için tüm imkânlarini seferber etmistir” diyen Vali Akkoyun, söyle konustu:

"Ilk 15 gün içerisinde bölgeye 753 tir insani yardim ulastirildi. Bu zorlu süreçte, Mardin Valiligi ve Büyüksehir Belediyemiz koordinasyonunda, 6 bin 395 personel ve 221 araçla birlikte arama-kurtarma ve iyilestirme faaliyetlerini baslatarak, depremin etkiledigi bölgelerde hizli bir müdahalede bulunmustur. Depremzedelere destek olmak adina, Mardin’de bulunan KYK yurtlarimiz, 6 bin 678 vatandasimiza ev sahipligi yapmistir. Ayrica, ilimizde misafir ettigimiz depremden etkilenen 3507 hane için toplamda 36 milyon 920 bin TL nakdi kaynak aktarilarak, ihtiyaçlarinin karsilanmasi saglanmistir. Mardin’imize gelen 8 bin 850 depremzede ailemize, gida giyim, konaklama ve ulasim destegi saglanmis. Ayrica, 5 bin 564 adet gida ve hijyen kolisi yardiminda bulunulmustur."

Mardin’de depremden etkilenen 62 vatandasa konteyner tahsis edildigini dile getiren Vali Akkoyun, "Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü tarafindan 3 bin 16 bina ve 48 bin 560 bagimsiz bölümde hasar tespiti çalismalari gerçeklestirilmis, acil yikilmasi gereken 283 binada enkaz kaldirma çalismalari büyük ölçüde tamamlanmistir. Bu vesileyle, asrin felaketinden asrin dayanismasina dönüsen zorlu günlerde, Valiligimiz ve Büyüksehir Belediyemiz tarafindan ortaya konan çabalari bir kez daha hatirlatip, devlet olarak her sartta vatandaslarimizin yaninda olmaya devam edecektir" ifadelerinde bulundu.

Anma programinin ardindan Mardin Sakir Nuhoglu Camii’nde hayatini kaybedenler için Mevlid-i Serif okutulup dua edildi. Programa; 70. Mekanize Piyade Tugay Komutani Tuggeneral Ahmet Yasar Dener, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Idris Tataroglu, Il Emniyet Müdürü Cebrail Dündar ve kurum müdürleri katildi.

Kaynak: İHA