PAÜ'lü Akademisyene, Polonya Teknoloji Üniversitesinden Onur Ödülü

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisligi Bölümü ögretim üyesi Prof. Dr. Cemal Meran, Polonya’nin Silesian Teknoloji Üniversitesi tarafindan düzenlenen Talendetector 2024 Kongresinde onur ödülüne layik görüldü.

PAÜ'lü Akademisyene, Polonya Teknoloji Üniversitesinden Onur Ödülü


Kongre açilis konusmasini yapan Kongre Baskani Prof. Dr. Miroslaw Bonek ödülün Prof. Meran’a verilme gerekçesini “Pamukkale Üniversitesi ile Silesian Üniversitesi arasinda Uluslararasi bilimsel is birliginin gelistirilmesine, Malzeme Mühendisligi alaninda çok sayida bilim insani yetistirilmesine ve iki ülke arasinda gerçek dostluk baglarinin kurulmasina” olan katkilari olarak açikladi.



Prof. Dr. Meran ise yaptigi açiklamada, söz konusu ödülün geçen sene verilmeye baslandigini, ilk onur ödülünün Slovekya’nin Zilina Üniversitesinden Prof. Peter Palcek’e verildigini, ikincisinin 26 Ocak 2024 tarihinde Polonya’nin Gliwice sehrinde gerçeklestirilen Talentdetector 2024 konferansinda kendisinin layik görülmesinden dolayi büyük bir onur, gurur ve mutluluk duydugunu, ödül için Kongre Baskani Prof. Dr. Miroslaw Bonek’e, Biyomalzemeler ve Mühendislik Malzemeleri Bölüm Baskani Prof. Dr. Tomasz Tanski’ye, çok güzel bir ödül töreni hazirlayan Polonyali ögretim üyesi arkadaslarina, 2007 yilinda Silesian Teknoloji Üniversitesi ile baslayan iliskilerinin bu güne gelmesindeki katkilarindan dolayi Prof.Dr. Leszek Dobrzanski ve Dr. Marzane Kraszewska’ya çok tesekkür etti. Prof. Meran ayrica yaptiklari ikili görüsmeler esnasinda iki üniversite arasinda akademik ve ögrenci merkezli is birliklerini artirma konusunda yapilabilecek çalismalari da görüstüklerini ifade etti.

Kaynak: İHA