Ölüme Namaz Kilarken Yakalanan Genç Kizi Enkazdan Çikaran Gönüllü Arama Kurtarma Görevlisi O Anlari Unutamiyor

Depremin vurdugu Hatay’da arama kurtarma ekibinde sahada gönüllü olarak görev yapan Kemal Azlak, insanlari yasama tutundurmak için verdikleri mücadeleyi anlatti. Enkaz altindan ölü olarak çikarttiklari bir genç kizin seccadenin üzerinde can verdigini dile getiren Azlak, ömrü boyunca unutamayacagi anlar yasadigini söyledi.

Ölüme Namaz Kilarken Yakalanan Genç Kizi Enkazdan Çikaran Gönüllü Arama Kurtarma Görevlisi O Anlari Unutamiyor
Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen 11 sehirde binlerce bina yerle bir olmustu. Depremler sonucu büyük yikima ugrayan binalarin altinda binlerce insan mahsur kaldi. Binalarin enkazinda mahsur kalan insanlari çikartmak için Dünya’nin ve Türkiye’nin farkli sehirlerden arama kurtarma ekipleri seferber oldu. Gönüllü Hatay Arama Kurtarma ekibi, 6 Subat’in ilk saatlerinden itibaren sahaya inerek kurtarma çalismalarina basladi.

Gönüllü ekip üyeleri, kendi acilarini unutarak, Hatay’in farkli noktalarindaki enkaz bölgelerinde arama kurtarma çalismalarinda görev aldilar. Arama kurtarma ekibinde yer alan Kemal Azlak, depreme Hatay’in Iskenderun ilçesi Dumlupinar Mahallesi’nde yakalandi. Esi ve çocugunun güvenligini saglayan Azlak, ailesini geride birakarak göçük altinda kalan insanlarin yardimina kostu. 26 yasindaki Azlak, 30 kisilik ekibiyle Hatay’in farkli enkaz bölgelerinde arama kurtarma faaliyetlerine katildi.

Gönüllü Hatay Arama Kurtarma ekibi, deprem süreci boyunca 200’den fazla insani enkaz altindan kurtarirken 400 civarinda cansiz bedeni enkaz altindan çikardi. Deprem öncesinde animatör olarak çalisan Azlak, yardima muhtaç insanlara yardim eli uzatmak ve çocuklarin ihtiyacini karsilayarak onlara yardim etmeye devam ettigini söyledi.



“Bizim en büyük acilarimizdan biride insanlarimizin bilinçsizligiydi”

Depremler nedeniyle evi ve arabasini kaybettigini ifade eden Azlak, “Enkaz içerisinde çok fazla insan kalmisti. Onlari çikartmaya çalistik. Bizim en büyük acilarimizdan biride insanlarimizin bilinçsizligiydi. Vatandaslarimiz arabalariyla yollari kapatinca sehir disindan gelen yardimlar gelmekte gecikti. Devletimizin birimleri dogal afetler konusunda insanlarimiza bilgilendirmeler yapiyor” dedi.



“Hayatim boyunca o aniyi unutmayacagim”

Iskenderun ilçesi Çay Mahallesi’nde enkaz altinda insanlari kurtarmaya çalistigi anlari anlatan Azlak, “O enkazda iki kiz kardesi çikartmistik. Iki kiz kardes de hayatini kaybetmisti. Kiz kardeslerden biri namaza kalkmis. Depreme seccadenin üzerinde secde ederken yakalanmis ve namazini birakmamisti sanirim. Onun cenazesini çikartirken çok aglamistim ve etkilenmistim. Hayatim boyunca o aniyi unutmayacagim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA