Depremde Yikilan Apartmanin Enkazindan, Sosyal Medyadan Gönderdigi Mesajla Kurtuldu

Malatya’da, depremde yikilan 5 katli apartmanin enkazinda sosyal medyadan gönderdigi mesajla kurtulan 36 yasindaki depremzede, kurtaricisi ile bir araya geldi. Enkaz altinda kalmanin korkunç bir durum oldugunu belirten Harun Resit Uçar ikinci depreme ise hastanede yakalandigini söyledi.

Depremde Yikilan Apartmanin Enkazindan, Sosyal Medyadan Gönderdigi Mesajla Kurtuldu
Kahramanmaras Pazarcik merkezli 6 Subat’ta meydana gelen 7,7 büyüklügündeki ilk depreme Malatya Battalgazi ilçesi Nizayi Misri caddesi üzerindeki 5 katli apartmanda yakalan 36 yasindaki Harun Resit Uçar, enkazdan sosyal medyadan gönderdigi mesaj sayesinde kurtuldu.

Gönderdigi mesaj sonrasi 6. saatte kurtarildi

Arkadasi Zafer Cahit Leventoglu’na 05.39’da mesaj göndererek enkaz altinda kaldigini belirtip yardim isteyen Harun Resit Uçar, depremin 6’inci saatinde kurtarildi. Depremin yildönümünde yine karli ve soguk bir günde kurtaricisi ile bir araya gelen Harun Resit Uçar ikinci depreme ise hastanede yakalandigini söyledi.



“Canli canli mezara gömülmek korkunç bir sey”

Enkaz altinda yasadiklarini aktaran Uçar, "6 Subat depremlerinde yikilan binanin enkazi altinda kaldim. 112 Acil Çagri Merkezi’ne ulasamayinca Zafer Cahit Leventoglu’na sosyal medyadan mesaj göndererek yardim istedim. Sag olsun agabeyimiz arkadaslari ile gelerek enkaz altinda çikardilar beni. Enkaz altinda asiri bir soguk vardi, nefes almada problem yasadim. Cenin pozisyonu alarak kurtarilmayi bekledim ayaklarimi uzatmadim, uzatmis olsaydim ayaklarim kopabilirdi çünkü alan dardi. Kabrin içerisindesiniz, canli canli mezara gömülmüssünüz korkunç bir sey. Ikinci depreme ise hastanede yakalandim. Duygularim tarifsiz, agabey gelmemis olsaydi belki hayatimi kaybedecektim. Benimle birlikte 3 kisi enkazdan sag olarak kurtarildi, 14 kisi ise hayatini kaybetti. Allah o günleri bir daha kimseye yasatmasin” dedi

“Bölgeyi bildigim için adresi bulmamiz kolay oldu”

Harun Resit Uçar’dan gelen yardim çagrisi sonrasi hemen harekete geçerek bölgeye ulastiklarini aktaran Zafer Cahit Leventoglu ise, "6 Subat depremlerine evimizde yakalandik. Ailece disari çiktik. O esnada telefonuma bakarken Harun kardesimin mesajini gördüm. Mesajda belirtilen adresi bildigim için olay yerine ulasmamiz zor olmadi ama her yer yikildigi için bir süre Harun’a aramak zorunda kaldik. Enkaz altinda bir televizyon gördügünü belirtmesi üzerine televizyonu aramaya basladik daha sonra Harun kardesimize ulastik. Bu sirada Harun’un telefonu sürekli çaliyor babasi ve yakinlari ariyor hiç birine cevap vermeden çalismalara basladik ve yaklasik 5-6 saat sonra Harun kardesimizi enkaz altinda çikardik. Zor günlerdi bir çok tanidiklarimizi arkadaslarimiz da kayip ettik. Allah bir daha benzeri bir durumu kimseye yasatmasin” diye konustu.

Kaynak: İHA