Veliler Çocuklari Ile Beraber En Iyi Yemegi Yapmak Için Yaristi

Rize’de veli ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirilen yemek yarismasi renkli görüntülere sahne oldu.

Veliler Çocuklari Ile Beraber En Iyi Yemegi Yapmak Için Yaristi
Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 7 ögrenci ve 7 veli, önlüklerini giyerek en iyi yemegi jüri üyelerine sunabilmek için yaristi. Yarismaya katilanlara ana yemek ve tatlilarini hazirlamak için 70 dakika süre verildi.

Süre sonunda hazirlanan yemeklere sunum ve lezzet olmak üzere iki ayri kategoride jüri tarafindan puan verildi.

Yapilan yarismada Hatice Çalisir ve kizi Ece Çalisir birinci, Çigdem Torpi ve kizi Emine Ilgin Torpi ikinci olurken, Ipek Kamaci ve kardesi Ahmet Resul Kamaci üçüncü oldu. Yarismada derece alanlara hediyeleri takdim edildi.

“Çocuklar bir hayli mutluydu”

Yapilan yarismanin asil amacinin veliler ile ögrencilerin daha çok vakit geçirmesi ve ögrencilerin ne tür sartlarda egitim gördüklerini görmeleri olduguna vurgu yapan Rize Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sadri Karaömeroglu, “Bu etkinligimizin amaci okul ögrencileri ile velileri bulusturmak. Velilerimizi daha fazla okula sokmak. Her yil yapmayi düsündügümüz bir etkinlik olacak. Ilk ayagini bu yil gerçeklestirdik. Etkinlik planladigimizdan daha iyi geçti. Çocuklar bir hayli mutluydu. Veli, ögrencisinin nerede egitim gördügünü, kullandigi atölyede birlikte çalismis oldu. Evde artik o çocuk annesiyle, ablasiyla mutfakta herhangi bir yemegi birlikte yapmaya alisiyor. Çocuk okulda ögrendiklerini evde de kullansin istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Burada da çalismak, yarismak farkli bir histi”

Kiziyla beraber mutfakta beraber yarismanin farkli bir his oldugunu belirten Hatice Çalisir, “Çok mutluyum. Kizim için katildim. Biz sürekli zaten ayni mutfakta çalisiyoruz. Burada da çalismak, yarismak farkli bir histi. Ileride çok güzel yerlere gelecegine inaniyorum. Ona inanarak zaten bu okula gelmesini sagladim” seklinde konustu.



“Her zaman birlikte mutafa giriyorduk ama burasi ayri bir heyecan katti”

Annesiyle beraber yarismada mutfaga girmenin ayri bir heyecan oldugunu söyleyen Ece Çalisir, “Her zaman birlikte mutafa giriyorduk ama burasi ayri bir heyecan katti. Daha heyecanliydik ama her seyi yetistirdik. Yemek yapmak kolay oldu. Zaten alisik oldugum bir yemekti” dedi.



“Çok duygulandiriciydi”

Kiziyla beraber ayni mutfakta çalistiklari için duygulandigini ifade eden Çigdem Torpi, “Derece hiç önemli degil. Buraya çocugumun mutlu olmasi için geldim. Yaristik ve ikinci olduk. Aslinda çok stresliydik. Çok güzel bir histi. Çok duygulandiriciydi” ifadelerini kullandi.

“Benim için para ödülü önemli degildi, annemle beraber yarismak önemliydi”

Emine Ilgin Torpi ise, “Annemle genelde mutfakta yemek yapariz ama bu yarisma için farkli bir duygu vardi. Anlatilmaz bir duyguydu. Ikinci oldugum için asiri mutluyum. Benim için para ödülü önemli degildi, annemle beraber yarismak önemliydi. Hiç derece beklemiyorduk ama kazandik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA