Osmangazi'den Yeni Saglik Yatirimi

Osmangazi Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayisi ile ilçede yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Osmangazi Belediyesi tarafindan insa edilen 53 No’lu Sehit Üstegmen Aykut Köroglu Aile Sagligi Merkezi törenle hizmete açildi.

Osmangazi'den Yeni Saglik Yatirimi
Osmangazi’nin planli ve modern gelisim bölgelerinden biri olan Hamitler Mahallesi’nde yasanan hizli gelisimle birlikte ortaya çikan saglik merkezi ihtiyaci Osmangazi Belediyesi tarafindan yaptirilan modern merkez ile karsilanmis oldu. 53 No’lu Sehit Üstegmen Aykut Köroglu Hamitler Aile Sagligi Merkezi açilisi törenine; Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Arif Bayrak, Il Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Uzman Doktor Mustafa Çetin, Osmangazi Ilçe Saglik Müdürü Dr. Betül Bakis, Osmangazi Muhtarlar Dernegi Baskani Burhan Mandaci, AK Parti Osmangazi Ilçe Yöneticileri ve vatandaslar katildi.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, açilis töreninde yaptigi konusmada Hamitler Mahallesi’nin Bursa’nin yeni gelisim bölgelerinden biri oldugunu belirterek, “Hamitler, Yunuseli ve Günestepe bölgelerimiz, alt yapi çalismalari tamamlanmis, yollari, parklari, saglik tesisleri, sosyal alanlariyla Bursa’nin modern yüzü olarak ortaya çikmistir. Planli çalismalarla birlikte sürecin takibinde ortaya çikan projelerimiz var. Biz planli sehirciligi önemsedik. Osmangazi, Bursa’da merkez ve tarihi sehir. Tarihi doku bizim için önemli. Bunun yaninda modern sehir de önemli. Saglikli bir yapilasmanin önemini bir kez daha gördük. Geçtigimiz yil Kahramanmaras merkezli 11 ili etkileyen deprem sonrasi sorulan soru oturdugum bina ne kadar güvenli? Biz göreve geldigimizden bu yana güvenli binalar, dönüsümler, yeni yapilasmalar hayata geçti. Sehrin birçok bölgesinde yapmis oldugumuz güvenli yapilar var. 50 bin civarinda konuta oturma izni verildi.

Sehir kendini yeniliyor. Modern yapilarla birlikte bölgenin gelisimi sosyal donatilarla çok daha kaliteli hale geliyor.” ifadelerini kullandi.

5 doktor hizmet verecek

Hamitler Aile Sagligi Merkezi’nin de modern bölgeye yakisacak bir merkez oldugunu belirten Baskan Dündar, “Yeni hizmete açtigimiz Aile Sagligi Merkezinde 5 tane muayene odasi, 1 tane asi ve bebek izleme odasi, enjeksiyon pansiyon odasi, üreme sagligi, laboratuvar odasi bulunuyor. 5 doktor hizmet verecek. Günlük ortalama 70-80 civarinda hasta tedavi görüyor. Saglik hizmetleriyle ilçeye birçok alanda çalismalari hayata geçirdik. Türkiye’de tek olan Bursa Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi 15 yil boyunca ugrastigimiz bir konu. Kamulastirmalarini yaptik, bizlerin katkisiyla ortaya çikti. Hedefimiz güzel bir Osmangazi’de saglikli bir sekilde yasamak.” dedi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Arif Bayrak da Hamitler Mahallesi’nin Bursa’nin cazibe merkezlerinden biri haline geldigini ifade ederek, Osmangazi Belediyesi’nin kazandirdigi yeni saglik merkezinin hayirli olmasini diledi.

Il Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Uzman Doktor Mustafa Çetin de bölgedeki önemli bir saglik ihtiyacinin karsilandigini belirterek, hizmetlerinden dolayi Baskan Dündar ve ekibine tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan saglik merkezinin açilis kurdelesini kesen protokol, merkezdeki birimleri gezerek görev yapan saglik çalisanlariyla sohbet etti.
Kaynak: İHA