Oltaya Kiyisal En Büyük Köpek Baligi Takildi, Güçlükle Kontrol Ederek Yukari Çektiler

Antalya’da tekne ile balik avlamak için denize açilan balikçilarin oltasina dünyadaki en büyük kiyisal köpekbaligi türleri arasinda yer alan kum köpekbaligi (Carcharhinus plumbeus) takildi. Uzun ugraslar sonucu çekilen balik, zarar verilmeden denize geri birakildi.

Oltaya Kiyisal En Büyük Köpek Baligi Takildi, Güçlükle Kontrol Ederek Yukari Çektiler
Antalya Balikçi Barinagi’nda teknesi bulunan balikçi Yusuf Kara (Kaptankara), büyük balik yakalamak için denize açildi. Kemer ilçesi Beldibi açiklarinda arkadaslari ile beraber balik tutmak için oltasini atan Kara’nin oltasina dünyadaki en büyük kiyisal köpekbaligi türleri arasinda yer alan kum köpekbaligi (Carcharhinus plumbeus) yakalandi. Boyunun 1 metre oldugu düsünülen köpek baligi uzun ugraslar sonucu yüzeye çekildi. Baligin köpek baligi oldugunu gören ekip, hiçbir zarar vermeden geri birakti. O anlari teknede bulunan arkadaslari ise merakla izledi. Çok sayida kisinin o anlari cep telefonu ile kayit altina aldigi görüldü.

Balik hakkinda açiklamalarda bulunan Kara, ”Kemer Beldibi bölgesinde balik çiftliklerinin yakininda yakaladik. Biz baska bir baliga atarken kum cinsi baligi yakaladik. Bizi çok ugrastirmasina ragmen su üzerine çikardik. Balik yakalanmasi yasak oldugu için hiçbir zarar vermeden geri biraktik” dedi.

Kaynak: İHA