Kars, Uluslararasi Konferans Ile Dünyaya Tanitiliyor

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birligi mali is birligi çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan uygulanan Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programi (CISOP) kapsaminda Kars Valiligi himayelerinde Serhat Kalkinma Ajansi tarafindan yürütülen Tarihi Kimligi ile Kars Kenti Projesi kapsaminda 29 Subat 2024-2 Mart, 2024 tarihlerinde Uluslararasi Kars Konferansi ve tanitim etkinlikleri düzenleniyor.

Kars, Uluslararasi Konferans Ile Dünyaya Tanitiliyor
1 Mart Cuma günü Kars Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Konferans Salonu’nda açilis konusmalari ile baslayacak Uluslararasi Kars Konferansi; UNESCO, UNDP, COP24, EUSALP gibi uluslararasi kuruluslardan konusmacilarin katilacagi panellerle devam edecek.

Ulusal basinin yani sira, Associated Press, Al Jazzere, Agence France Presse, Financial Times, France 24 Radio gibi uluslararasi basinin da takip edecegi panellerde; ’Yöresel Gastronominin Turizme Etkisi’, ’Iklim Degisikliginin Dag ve Kis Turizmi ile Kayak Merkezlerine Etkileri ve Bu Yönde Avrupa’da Alinan Önlemler ile En Iyi Örnekler’ ve ’Zaman ve Tarihe Yolculuk: Kars’in Kültürel Miras ve Tarih Alanlarindaki Zenginligi’ konulari ele alinacak.

Ayrica, faaliyet kapsaminda 2 Mart Cumartesi günü ise bir dizi tanitim etkinlikleri gerçeklestirilecek. Ayhan Sicimoglu ve Mustafa Seven’in sosyal medya paylasimlariyla katilim gösterecegi faaliyet kapsaminda kaz yemegi ile bir yemek yarismasinda birincilik kazanan Esra Tokelli’nin Gazi Kars Bedesteni’nde kaz cigerinden yapacagi yemek sovu ve DJ Emre Duygu’nun performansi esliginde Sarikamis’ta ünlü snowboardcu Süleyman Atli’nin gece kayagi sovunun yani sira Mümin Sarikaya da Gazi Kars Bedesteni bölgesinde bir konser verecek.

Tarihi, zengin kültürü, büyüleyici dogasi, spor olanaklari ve yerel lezzetleriyle Türkiye’nin en önemli turistik kentlerinden biri olan Kars’in uluslararasi boyutta tanitilacagi konferans ve tanitim etkinliklerine Kars halki da davet edildi.
Kaynak: İHA