Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Allah Güzel Ülkemizi Bir Daha Bu Fasist Zihniyetin Eline Düsürmesin'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, dönemin cuntacilarinin 28 Subat’in bin yil sürecegini ilan ettigini belirterek, "Demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlük namina ne kadar deger varsa hepsinin çignendigi o kara günleri unutmadik, unutmayacagiz. Allah güzel ülkemizi bir daha bu fasist zihniyetin eline düsürmesin” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, “Türkiye’nin demokrasi ve kalkinma yolculugu her darbede, her cunta girisiminde, her siyasi ve ekonomik krizde, her sosyal kargasada kesintiye ugradi. Menderes’i hoyratça Basbakanlik koltugundan indirip daragacina gönderen zihniyet, 28 Subat darbesinde kendince daha incelikli yöntemler kullandi. Kafa ayni kafaydi, sadece metot farkliydi” dedi.

“Bu darbe girisiminin elebaslarindan birinin, gerekirse ülkemizin nüfusunun birkaç milyon azalmasindan ziyan gelmeyecegini söyledigi rivayet edilir” ifadelerini kullanan Erdogan, “Hatta dönemin cuntacilari, 28 Subat’in bin yil sürecegini ilan etmislerdir. Kilik kiyafetinden dolayi kadinlarin okuma ve çalisma haklarinin gasbedildigi, milli irade hazimsizliginin en sefil örneklerinin sergilendigi, sermayenin renklere bölünerek baski altina alindigi, bazi medya organlarinin darbe bülteni gibi yayinlar yaptigi Velhasil demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlük namina ne kadar deger varsa hepsinin çignendigi o kara günleri unutmadik, unutmayacagiz. Allah güzel ülkemizi bir daha bu fasist zihniyetin eline düsürmesin” dedi.

Kaynak: İHA