Adalet Bakani Tunç 'Geçmisimizi, Kültürümüzü Unutmadan Birlik Ve Beraberligimizi Güçlendirerek Yolumuza Devam Edecegiz'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç Pendik’te, Bartin Dernekler Federasyonu tarafindan düzenlenen programda konustu. Bakan Tunç "Geçmisimizi, kültürümüzü unutmadan birlik ve beraberligimizi güçlendirerek yolumuza devam edecegiz" dedi.

Adalet Bakani Tunç 'Geçmisimizi, Kültürümüzü Unutmadan Birlik Ve Beraberligimizi Güçlendirerek Yolumuza Devam Edecegiz'


Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Bartin Dernekler Federasyonu tarafindan düzenlenen programda konustu.

Pendik Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapilan programda önce madencilerden olusan koro tarafindan katilimcilara müzik ziyafeti verildi.



"Geçmisimizi, kültürümüzü unutmadan birlik ve beraberligimizi güçlendirerek yolumuza devam edecegiz."

Müzik ziyafetinin ardindan Kur’an tilaveti ile baslayan programda Bakan Tunç, "Dogdugumuz yer Bartin Zonguldak, doydugumuz yer Istanbul Pendik. Dolayisiyla kökenimizi unutmadan, kültürümüzü geçmisimizi unutmadan birlik beraberlik içinde yasadigimiz yere sahip çikarak, birlik ve beraberligimizi daha da güçlendirerek yolumuza devam edecegiz insallah." seklinde konustu.



"Yerel seçimlerde milletinizin en dogru karari verecegine yürekten inaniyoruz."

Konusmasinda 31 Mart Yerel seçimlerine deginen Adalet Bakani Yilmaz Tunç, "Genel seçimleri 10 ay önce geride biraktik. Simdi yerel seçimler var. Bu yerel seçimlerde en dogru karari verecegine yürekten inaniyoruz. Sehirlerimizin en dogru adaylara oy vereceklerine yürekten inaniyoruz." dedi.



Yilmaz Tunç konusmasini, "Sehirlerine kimin hizmet edip kimin edemeyecegini geçmis dönemde gördüler, Istanbul da gördü. Istanbul 94’te Sayin Cumhurbaskanimiz o dönemde belediye baskani seçildigi zaman Istanbul’daki o durumunu, o halini hatirlayacak oldugumuzda sulari akmayan bir Istanbul vardi. Her taraf yollar çamur içindeydi. Havasi solunamayan bir Istanbul vardi. Gazeteler gaz maskesi dagitmaya baslamisti. Çöpleri toplanamayan bir Istanbul vardi. Isçilerin maaslari ödenmedigi için çöpler toplanmiyordu. Ümraniye’de o biriken çöp daglari gecekondularin üzerine devrilmisti. Aylarca o cesetler o evlerde çöplerin altindan çikarilamamisti. Haliç’in içinden yanindan geçilmezdi. Susuzluktan kivranan bir Istanbul vardi. Istanbul’a su getirmek için 7 baraj yapmaya baslayan Recep Tayyip Erdogan’a agaç katliami diye kampanya baslatmislardi. O barajlar yapilmasa Istanbul bugün yine susuzluk çekmeye devam ederdi." seklinde sürdürdü.

Programda konusan Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, "Simdi vatandasimiz karar verecek. 5 yilda hiçbir sey yapamayan bir Pendik mi? 5 yilda 100 milyar yatirim bütçesi ile yatirim yapilan Pendik mi? Düsünün. Peki bunu Istanbul ile kiyaslarsak ne olur? IBB bütçesi 216 milyar. Icraatlari ile beraber 513 milyar. Simdi Istanbul ve Pendik’e gelmesi gereken yatirimlari düsünecegiz ve karar verecegiz. Daha çok hizmet kalitesini arttigi bir Istanbul mu? Ulasim konusunda daha konforlu bir ulasim mi? Sosyal yardimda daha adaletli bir Istanbul mu? Bunun kararini verecegiz. Türk milleti hiçbir zaman yanlis karar vermedi. Hep dogru karar verdi. Ben yine 31 Mart 2024’te yapilacak seçimlerde Türk milleti ve Istanbul halkinin feraseti ile karar verecegine inancim tamdir." dedi.

Kaynak: İHA