Yalova Belediyesi'nin Mezarlikta Genisletme Çalismalari Sürüyor

Yalova Belediyesi, Pasakent Mezarligi’ndaki mezarlik alanlarini genisletme çalismalarina devam ediyor. 41 Bin metrekare alani sehre kazandiran ekipler, 252 dönümlük alanda çalismalarina devam ediyor.

Yalova Belediyesi'nin Mezarlikta Genisletme Çalismalari Sürüyor
Yalova Belediyesi Mezarliklar Müdürlügü, Pasakent Mezarligi’nda baslattigi genisletme çalismalarini sürdürüyor. Daha önceden 41 Bin metrekare alanda baslatilan çalismalarda sona gelinirken tam 252 dönümlük alanda çalismalar devam ediyor. Is makinasi yardimiyla toprak tesviyesi yapilan alan akabinde ada ada parsellenecek ve kayit altina alinacak.

Mezar yeri sorunu kalmayacak

Konu ile ilgili Yalova Belediyesi’nden yapilan açiklamada, “Yalova Belediyesi olarak her yil düzenli olarak mezarliklarimizin bakim, onarim ve temizligini yapiyoruz. Bunun yani sira yeni mezarlik alanlari da olusturuyoruz. Yaptigimiz çalismalarla ilimizin en büyük mezarligi olacak Pasakent Mezarligi’na yaklasik 41 Bin metrekare yeni alani kazandirdik. Su anda ise baslattigimiz çalisma ile tam 252 dönümlük alanda toprak tesviyesine devam ediyoruz. Ayrica mezarlik alanina ilave olarak Yalova Orman Isletme Müdürlügü’nden 34 Bin metrekare alani da müdürlügümüze kazandirmayi hedefliyoruz” denildi.
Kaynak: İHA