Eceabat'ta Ögrencilere Koruyucu Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi Verildi

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde Toplum Sagligi Merkezi personeli tarafindan Köprülü Hamdibey Ilkokulu 2. sinif ögrencilerine koruyucu agiz ve dis sagligi egitimi verildi.

Eceabat'ta Ögrencilere Koruyucu Agiz Ve Dis Sagligi Egitimi Verildi
Eceabat ilçesinde Toplum Sagligi Merkezi personeli, saglikli yasam bilincini yayginlastirmak amaciyla Köprülü Hamdibey Ilkokulu’nda egitim düzenledi.

Toplum sagligini korumanin önemine vurgu yapmak adina, 2. sinif ögrencilerine yönelik koruyucu agiz ve dis sagligi egitimi verildi.

Etkinlik çerçevesinde ögrencilere, dogru dis firçalama teknikleri ve agiz sagliginin önemi üzerine detayli bilgiler aktarildi. Toplum Sagligi Merkezi personeli, ögrencilere maket üzerinde uygulamali olarak dogru dis firçalama yöntemlerini göstererek, agiz ve dis sagliginin korunmasinin gerekliligini vurguladi.

Ögrencilere dagitilmak üzere hazirlanan brosürler araciligiyla, agiz ve dis sagliginin önemi, dis çürüklerinden korunma yöntemleri ve düzenli dis bakiminin nasil yapilabilecegi konularinda ayrintili bilgiler sunuldu. Bu brosürler, ögrencilerin ve ailelerin saglikli yasam aliskanliklari konusunda bilinçlenmelerine yardimci olacak kaynaklar içeriyor.

Etkinlik, ögrencilerin saglikli yasam konusunda bilinçlenmelerine ve bu konuda dogru aliskanliklar edinmelerine yönelik önemli bir adim olarak degerlendiriliyor. Toplum Sagligi Merkezi’nin bu tür etkinliklerle saglik bilincinin artirilmasina yönelik çabalari, saglikli bir toplum olusturma hedefine katkida bulunuyor.
Kaynak: İHA