Üretici Kadinlar, Kadin Kooperatif Ve Dernekleri Ile Silifke Gazi Çiftligi'nde Bir Araya Geldi

Kadin kooperatif ve dernekleri ile üretici kadinlar, İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Baskanligi öncülügünde Silifke Gazi Çiftligi’nde bir araya geldi.

Üretici Kadinlar, Kadin Kooperatif Ve Dernekleri Ile Silifke Gazi Çiftligi'nde Bir Araya Geldi
Kadin kooperatif ve derneklerinden pek çok temsilci ile üretici kadinlarin katildigi etkinlikte ilk olarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye biraktigi miraslardan olan Gazi Çiftligi’nin tarihini anlatan video izlendi. Ardindan ise kadin atölyesinden faydalanan ve gönüllü olarak kadinlarin bir araya gelerek olusturdugu koro, Türk Sanat Müzigi’nin sevilen parçalarini seslendirdi. Merkezden gelen kadin kooperatif ve dernek temsilcileri de üretici kadinlara kooperatif ve dernek çalismalari hakkinda bilgi verdi.

Silifkeli kadin üreticiler tarafindan üretilen ürünlerin de satisa sunuldugu Silifke Gazi Çiftligi’nde; yöresel giysiler, el örgüleri, bebekler için pike ve yorgan, yazmalar, çeyizlik esyalar gibi pek çok el emegi ürün yer aldi. Kooperatifçiligin ilk örneklerinden olan Gazi Çiftligi’nde; kadin atölyesi, çocuk atölyesi, çocuk oyun odasi, kütüphane ve Atatürk’ün kisisel esyalarinin sergilendigi bir oda da bulunuyor.

"Atatürk, kooperatifçilik atesini Silifke’nin Tekir Çiftligi’nde yakti"

Etkinlikte konusan İçelden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk kez 1936 yilinda Silifke Gazi Çiftligi’ni kurdugunu dile getirerek, “Mustafa Kemal Atatürk kooperatifçiligin önemini çok iyi biliyordu. Bunun üzerine hayati boyunca çalisma yapti. Anadolu’daki kooperatifçilik atesini Silifke’nin Tekir Çiftligi’nde yakti. Bizler de Atatürk’ün biraktigi mirasi İçel Büyüksehir Belediyesi ve İçelden Kadin Kooperatifi is birliginde yasatmaya çalisiyoruz, çalismaya da devam edecegiz” dedi.

Silifke Gazi Çiftligi’nde kurulan atölyeler sayesinde kadinlarin hem egitim aldigini hem de sosyallestigini vurgulayan Seçer, “Burada kadinlar, çocuklariyla birlikte zaman geçiriyorlar. Birçok kadin, gönüllü olarak bir araya geliyor, çalisiyor, kurslar veriyor, üretim konusunda birbirlerine destek oluyor. Atatürk’ün yolunda gönüllü olarak ilerliyorlar” sözlerine yer verdi.

Kadinlar, Gazi Çiftligi’nde güzel bir geçirdi

Etkinlikten çok memnun kaldigini belirten Pinar Yilmaz, “Her sey çok güzeldi. Böyle bir etkinligi düzenledigi için İçel Büyüksehir Belediyesine tesekkür ederim. Buraya ilk defa geldim ve çok begendim. Burada kadinlarin emegi bosa gitmiyor ve karsiligini buluyor. Vahap Baskanimizin hizmetlerini çok begeniyorum” seklinde konustu.

Kadin atölyesinden faydalanan Zübeyde Yilmaz da, “Simdiye kadar çok sey ögrendim, saymakla bitmez. Çok degisik fikirler ortaya çikiyor. Etkinlikten çok memnun kaldik” dedi.

Etkinlige katilan dernek temsilcilerinden Psikolog Berna Yigitbas ise “Kadinlarin; müzikle, sanatla, elisi ürünleriyle buralarda olmalari ve üretime dâhil olmalari çok kiymetli. Gözlerinin parladigini gördüm. İçel Büyüksehir Belediyesi ile yeni yeni baslayan ve karsilikli is birligiyle interaktif yürütülen bir sürecimiz var. Daha yolun basi ama baslamak bitirmenin büyük bir kismidir aslinda. O yüzden çok kiymetli buluyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA