Uluslararasi Topluluktan 'En Seçkin Profesör' Ödülü

Yasar Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Lojistik Mühendisligi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Yigit Kazançoglu, merkezi ABD’de bulunan küresel bir topluluk olan Uluslararasi Endüstri Mühendisligi ve Operasyon Yönetimi Toplulugu (IEOM) tarafindan “Lojistik Dalinda Yilin En Seçkin Profesörü” ödülüne layik görüldü.

Uluslararasi Topluluktan 'En Seçkin Profesör' Ödülü


ABD, Ingiltere, Almanya, Japonya, Endonezya, Vietnam basta olmak üzere birçok ülkenin paydas oldugu küresel bir topluluk olan Uluslararasi Endüstri Mühendisligi ve Operasyon Yönetimi Toplulugu (IEOM), çalisma alanlarina göre 2023 yilinin akademi ödüllerini verdi. Ödüller, Vietnam Ho Chi Minh Ekonomi Üniversitesi’nde düzenlenen “4. Asya Pasifik Endüstri Mühendisligi ve Operasyon Yönetimi Konferansi”nda açiklandi. Dünya çapinda basarili akademisyenlerin ödüllendirildigi tören kapsaminda; Türkiye’den ödül alan tek akademisyen Yasar Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Lojistik Mühendisligi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Yigit Kazançoglu oldu.

Lojistik alaninda bilimsel çalismalar

Prof. Dr. Kazançoglu’na lojistik alaninda yaptigi bilimsel çalismalar, endüstri mühendisligi ve operasyon yönetimi meslegine verdigi katkilar nedeniyle “Lojistik Dalinda Yilin En Seçkin Profesörü” ödülü verildi.

Stanford Üniversitesi’nin 2022 yili kategorisindeki “Dünyadaki En Etkili Bilim Insanlari” listesinde yer alan ve birçok uluslararasi akademik basariya imza atan Prof. Dr. Kazançoglu’nun operasyon yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, yesil lojistik, sürdürülebilirlik, döngüsel ekonomi, endüstri 4.0 konularinda bilimsel makale ve çalismalari bulunuyor.
Kaynak: İHA