Okulu Boyamaya Gelen Ögrencileri Sehit Evladinin En Sevdigi Yemekle Karsiladi

Amasya’da Sehitler Ilkokulu’nda yenilenecek okuma salonuna Sehit Ali Bilgiç’in isminin verilmesi kararlastirildi. Girisine sehidin fotografinin asildigi salonun boyama islemini gönüllü olarak ‘Tamir takimi’ adli gruptaki meslek lisesi ögrencileri üstlendi. Sehidin annesi o ögrencileri 31 yil önce vatan topragina emanet ettigi evladinin en sevdigi yemek olan ‘Yaprak sarmasi’ ile karsilayip ikram etti.

Okulu Boyamaya Gelen Ögrencileri Sehit Evladinin En Sevdigi Yemekle Karsiladi


"Evladimin hatirasi yasatilacak, çok gururluyum"

Yasadigi Ipekköy’deki okulda evladinin isminin yasatilacagi için mutlu olan Zeynep Bilgiç (80), "Evladimin hatirasi yasatilacak. Çok gururluyum. Torunlarim burada boya yapiyor. Bende onlara oglumun çok sevdigi yemek olan yaprak sarmasi getirdim" dedi.



"Zeynep ninemizin ellerine saglik"

Sehit annesinin elleriyle sardigi yaprak sarmasini yiyen ögrencilerden Niyazi Aydin, "Yaprak dolmasi çok güzeldi. Zeynep ninemizin ellerine saglik. Burayi çok güzel bir hale getirecegiz" diye konustu.

Sehit Gültekin Tirpan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Niyazi Sisik, ögretmen Sabri Bulut ve ögrencileri elini öptükleri Zeynep nineye tesekkür etti.

Ziyarette bulundugu okulda baslayan çalismayla ilgili bilgiler alan Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen ise, en iyi sekilde donatilacak okuma salonunu açilisini sehidin emaneti annesiyle birlikte yapacak olmaktan mutluluk duyacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA