'21 Subat Kurtulus Kayak Kupasi' Finalinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 106’nci yil dönümü etkinlikleri tüm hiziyla devam ediyor. 106’nci yil etkinliklerinin 4’ncü gününde Kop Kayak Tesislerinde 21 Subat Kurtulus Kayak Kupasi heyecani vardi.

'21 Subat Kurtulus Kayak Kupasi' Finalinde Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi
U12-U14-U16 ve U18 kategorilerinde büyük çekisme yasandi. Kiyasiya geçen yarismalarin ardindan U12 kategorisinde Berat Ali Bayram birinci, Enes Bayram ikinci ve Yunus Akbal üçüncü olurken U14 ve U16 kategorisinde erkeklerde Muhammet Ikbal birinci, Ömer Efe Kaymakoglu ikinci oldu. Kizlar kategorisinde ise birinciligi Büsra Bayram kazandi. U18 kategorisinde de Emre Durgut birinci, Mustafa Orhan ikinci ve Yunus Agbal üçüncülüge adini yazdirdi.

Ödül töreni öncesi açiklamalarda bulunan Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci yarismalarda dereceye girenleri tebrik ederek, “Bundan yillar önce, bugün 106’nci yil dönümünü kutladigimiz Bayburt’un kurtulus günü münasebetiyle yapilan bu kayak müsabakalarini aslinda ecdadimizi anma adina yapilan bir çalismanin baska bir ürünü olarak degerlendirmek lazim. 106 yil önce bu daglarda, bir kahramanlik destani yazilmis. Maresal Fevzi Çakmak’in ifadesiyle 2’nci Plevne destani yazilmis ve burada nice vatan evlatlari topraga düsmüsler, can vermisler, kan vermisler. Biz onlari anma adina buradayiz. Bayburt’un yigit evlatlari bugün burada, kayakta onlari temsil ettiler. Her biri kendi hünerlerini sergilediler, biraz sonra kendilerine madalyalarini, yarin da nasip olursa tören esnasinda büyük ödüllerini takdim edecegiz. Gençlik Spor Il Müdürlügümüze, degerli müdürümüze ve kiymetli ekibine bu hizmetlerinden dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Bu arada dag basinda güvenligimizi saglayan silahli kuvvetlerimizin, jandarmamizin degerli mensuplarini da saygiyla selamliyorum" ifadelerini kullandi.

Konusmanin ardindan dereceye girenlere ödüllerini Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Köse ile Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney takdim etti.

Bayburt Belediyesi tarafindan sporculara ve vatandaslara sucuk ekmek ikraminin da yapildigi etkinlige Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Baskan Yardimcisi Süreyya Türkmenli, Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Köse, Il Milli Egitim Müdürü Rahmi Güney, sporcular ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA