Amasya'da Evinde 9 Yaban Hayvani Bulunan Sahsa 55 Bin TL Ceza

Amasya’nin Suluova ilçesinde evinde 9 yaban hayvani bulunan sahsa 55 bin TL idari para cezasi uygulandi. Yaban kuslari Yesilirmak’a ve dogaya salindi.

Amasya'da Evinde 9 Yaban Hayvani Bulunan Sahsa 55 Bin TL Ceza
Ilçede bir kisinin evinde yaban hayvani besledigi ve satisa sundugu bilgisi alan polis ekipleri, Doga Koruma ve Milli Parklar Amasya Subesi görevlileri ile koordineli çalisma baslatti. M.Ç’nin evinde ve eklentilerinde yapilan aramada 2 tavus kusu, 2 yesilbas ördegi, 2 angut kusu, 3 sülün kusu ile 1 sincap kafesi ele geçirildi. Milli Parklar Amasya Sube Müdürlügü görevlileri yapilan inceleme sonrasi saglikli oldugunu belirledikleri ördekleri ve angut kusunu Yesilirmak’a, sülünleri ise dogaya saldi. 2 tavus kusu ise hayvanat bahçesine gönderildi.

“Bu hayvanlari esaretten kurtardilar”

Operasyonda görev alan personele tesekkür eden Amasya Veteriner Hekimler Odasi Baskani Özgür Pehlivan, “Bu hayvanlari esaretten kurtararak dogal yasamlarina kavusturdular. Sahsa da 55 bin TL idari para cezasi uygulandi” dedi.



“Tavus kusunu niye evde hapsedersin”

Yaban hayvanlarinin izinsiz avlanmasi ve yasak olan ticareti konularinda toplumsal duyarliliga ihtiyaç oldugunu belirten Pehlivan, “Dogal yasamindan koparilarak evlere, kafeslere hapsedilen hayvanlarla karsilasildiginda ihbar edilmeli. Bu operasyonda sincap kafesi de ele geçirilmis. Muhtemelen bunlarin da ticareti yapiliyor. Sincabi niye alip satarsiniz? Birakin parçasi oldugu dogada yasamini sürdürsün. Tavus kusunu niye evde hapsedersin?” seklinde konustu.

Kaynak: İHA