Istanbul'da Ilginç Anlar Kamerada Açiklamasi Turistler Taksici Ile Pazarlik Yapti

Beyoglu’nda bir grup turist, taksimetrenin açilmasini istemeyerek 20 kilometre mesafe için 250 lira fiyat verip taksi soförü ile pazarlik yapmaya çalisti. Taksi sürücüsünün yasananlari video kaydina aldigini gören turist, taksiciden telefonu alarak videoyu silmek istedi. Yasananlar sürücünün cep telefonu kamerasina anbean yansidi.

Istanbul'da Ilginç Anlar Kamerada Açiklamasi Turistler Taksici Ile Pazarlik Yapti
Beyoglu Tepebasi’nda geçen gün yasanan olayda 5 kisiden olusan turistler, yolculuk için bir taksiyi durdurdu. Iddiaya göre, taksiye binmeden önce taksimetrenin açilmasini istemeyen turistler, yaklasik 20 kilometre uzakliktaki gidecekleri yer için 250 lira vermek istediler. Taksi sürücüsü pazarlik yapmanin yasak oldugunu söyleyerek, “Ticari taksilerde fiyat vermek yasak. Sen fiyat veriyorsun. Neden taksimetreyi kabul etmiyorsun? Burasi Türkiye, taksiler sadece taksimetre ile çalisir” dedi.



Telefonu alip kaydi silmeye çalisti

Dakikalar süren tartismanin ardindan taksiye binmekten vazgeçen turistler baska bir taksi bulmak için uzaklastigi esnada video kaydina alindigini fark eden bir turist önce kameraya el salladi, ardindan geri dönüp telefonu eline alarak kaydi silmek istedi. Telefonunu kaptirmayan taksi sürücüsü, araciyla olay yerinden uzaklasti. Yasanan taksi pazarligi taksi sürücüsünün cep telefonu kamerasiyla saniye saniye kaydedildi.
Kaynak: İHA