Savunma Sanayii Baskani Görgün Açiklamasi 'Türk Savunma Sanayiinin Küresel Pazardaki Konumunu Daha Da Güçlendirecegiz'

Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, gelisen Türk savunma sanayiine dikkat çekerek, “Türk savunma sanayiinin küresel pazardaki konumunu daha da güçlendirecegiz” dedi.

Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, Antalya’da bir otelde gerçeklestirilen “Savunma ve Havacilik Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansi”na katildi.

Konferansta konusan Görgün, son yillarda savunma sanayiinde yasanan gelismeleri aktardi.

Savunma sanayii firmalari 2023 yilinda 10 milyar dolayi asan sözlesme imzaladi

2022 yilinda 4,364 milyar dolar olan savunma ve havacilik sanayii ihracatinin 2023 yilinda yüzde 27’lik artisla 5,5 milyar dolara ulastigini belirten Görgün, savunma sanayii firmalarinin 2023 yilinda toplam degeri 10,240 milyar dolari asan sözlesme imzaladigini aktardi.

Savunma sanayiinde ihracat kilogram basina 65 dolar

Türkiye’de kilogram basina ihracat tutarinin ortalamada 1,57 dolar oldugunu hatirlatan Görgün, savunma sanayiinin geçen yila oranla kilogram basina ihracat degerinin yüzde 14 artarak 65 dolari astigini kaydetti.



“Türk savunma sanayiinin küresel pazardaki konumunu daha da güçlendirecegiz”

Savunma sanayiindeki sürdürülebilirligi devam ettireceklerine dikkati çeken Görgün, “Türk savunma sanayiinin küresel pazardaki konumunu daha da güçlendirecegiz. Savunma sanayiinde gerçeklesen büyümenin sürdürülebilirligini saglamak, gelecek nesillere daha güçlü, adil ve erdemli bir Türkiye birakmak için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” diye konustu.

Gelecek dönemde savunma sanayiinde ihracat stratejilerini açiklayan Görgün, odak noktalarin savunma sanayiinin Ar-Ge ve teknoloji derinligi ile çesitliligi, operasyon sahasinda test edilmis ve kendini ispatlamis savunma sanayii ürünleri, savunma sanayii tedarik sistemi ve proje kültürünün basarisi, sirket ve insan bazinda savunma sanayiinin gelismis yetenek ve yetkinlik envanteri olacagini dile getirdi.
Kaynak: İHA