Edirne'de Kahve Dükkaninda Fincana Tükürmesiyle Gündeme Gelen Isletmeci Konustu

Edirne’de bir alisveris merkezinde bulunan kahve dükkaninda bir turist tarafindan isletmecinin fincana tükürmesiyle temizledigi fincanlarin görüntülerinin sosyal medyada paylasilmasinin ardindan büyük tepki büyük tepki toplamisti. Sözlesmesi feshedilen o isletmeci konusarak kendisini savundu.

Edirne'de Kahve Dükkaninda Fincana Tükürmesiyle Gündeme Gelen Isletmeci Konustu
Edirne’de Erasta Alisveris Merkezinde (AVM) Harput Dibek Kahvesi satisi yapan dükkanda, fincanlarin tükürükle temizlendigi anlarin sosyal medyada paylasilmasinin ardindan, büyük tepki gören görüntüler sonrasi dükkan mühürlenmisti.

Ayrica, görüntülerin yayilmasinin ardindan dükkana giden belediyenin zabita ekipleri, isyerinin ruhsatinin olmadigini duyurdu. Edirneli bazi vatandaslar ise belediyenin denetim yapmadigini gerekçe göstererek yasanan duruma tepki gösterdi.

Öte yandan, Edirne Valiliginin isletme hakkinda adli sorusturma baslatildigi açiklamasinin ardindan gözaltina alinan isletmeci Haci Zorlu, çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakildi. Isletmeci Zorlu, kahve fincanin tükürmedigi ve fincanlarin dekor amaçli olarak tezgahta durdugunu anlatarak magdur oldugunu söyledi.



“Baktim içindeki toz çikmiyor bende bardaga üfledim”

Edirne’de Erasta AVM’de isletmeci olan ve kahve fincanini temizleyerek Türkiye gündemine oturan Haci Zorlu, yaklasik 400 bin lira zarara ugradigi belirterek, “Kahve fincanini islak mendil ile siliyordum. Baktim içindeki toz çikmiyor bende bardaga üfledim ve sildim. Tükürük olayi kesinlikle yoktur. Fincanlarda kahve satisi yapmak kesinlikle yasaktir. Bu fincanlar görsel olarak burada durmaktadir. Kahve fincanlarini kutusundan çikariyoruz, paketliyoruz ve gelen müsteriye veriyoruz. Biz bu bardak ile herhangi bir müsteriye kahve sunmuyoruz. Benim bu kahveyi fincanda verebilmem için burada masam, sandalyem olmasi gerekiyor. Suanda burada öyle bir sey de yok ve biz burada sadece paket kahve satiyoruz. Ben fincanda kahveyi müsteriye ikram ediyormusum gibi gösterildi ve bu nedenle burada ben magdur oldum” dedi.



“Yani bir insani harcamak bu kadar kolay mi?”

Yasanan olay nedeniyle yaklasik 400 bin lira zarara ugradigini büyük üzüntü için oldugunu ifade eden isletmeci Zorlu, “Nereden baksaniz benim burada yaklasik 400 bin lira zararim var. Biz karton bardakta tadimlik olarak müsteriye kahveyi sunuyoruz. Müsteri bu kahvenin tadini baktiktan sonra bos karton bardagi burada bulunan mevcut olan çöp kutusuna atiyoruz. Fincanlarda kesinlikle kahve satisimiz yoktur. Yani bir insani harcamak bu kadar kolay mi? Ben bunu demeye çalisiyorum. Ben 1 buçuk aydan beri bu isin mücadelesini veriyorum. Zaten kis ve islerimiz durgun. Bir Yunan turistin oradan çikip garezine, düsmanligina çektigi görüntü ile ben burada isimden oldum. Yani benim isyerim dagildi. Suanda da toparliyorum ve kapatiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA