Zeytin Üreticileri Kokarca Zararlisina Karsi Bilgilendirildi

Türkiye’nin tarim sektöründe önemli bir sorun olarak ortaya çikan kahverengi kokarca zararlisi ile ilgili bilgilendirme çalismalarina devam eden Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü, bahçelerde denetim gerçeklestirdi.

Zeytin Üreticileri Kokarca Zararlisina Karsi Bilgilendirildi


Sebze, meyve ve çiftçilerin en büyük düsmani olan "kahverengi kokarca" böcegi ile mücadeleye dikkat çeken çeken Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü, üreticileri zararliya karsi uyardi. Gürcistan üzerinden Türkiye’ye giren, Karadeniz basta olmak üzere birçok bölgede görülen kahverengi kokarca böcegi, ürün verimlilige büyük zarar veriyor. Meyve ve sebzelerin yani sira agaçlara da zarar verip, tarimsal üretimin düsmesine neden olan istilaci türlerden kahverengi kokarca böcegine karsi zirai ve kimyasal mücadeleye devam edilirken, farkindalik olusturmak hedefiyle paylasim yapan Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü, üreticileri kahverengi kokarcaya karsi uyardi. Bu çerçevede Kuyucak’ta bahçelerde inceleme gerçeklestiren ekipler, üreticilere de brosür dagitarak bilgilendirdi.

Konu ile ilgili Aydin Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan paylasimda “Kuyucak ilçemizde Zeytin hastalik ve zararlilariyla ilgili arazi ziyaretleri gerçeklestirilerek çiftçilerimize bilgi verildi.

Ayrica kahverengi kokarca zararlisinin bilinmesi ve korunma yöntemleri ile ilgili çiftçilerimiz bilgi verilerek liflet dagitimi yapildi” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA