Kadinlar DOSTEM'in Istihdam Garantili Kurslariyla Is Sahibi Oluyor

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli çalismalara imza atan DOSTEM Mesleki Egitim Merkezi, istihdam garantili kurslarina hiz kesmeden devam ediyor. Kurslara yogun talep olurken, tekstil basta olmak üzere pek çok sektöre nitelikli kadin personel istihdami da saglaniyor.

Kadinlar DOSTEM'in Istihdam Garantili Kurslariyla Is Sahibi Oluyor


Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSB) bulunan DOSTEM Mesleki Egitim Merkezi, her ay onlarca kadinin is hayatina kazandirilmasinda önemli rol oynuyor. Merkezde yil boyunca sürekli devam eden mesleki kurslarda kursiyerlere verilen egitimle hem nitelikli personel yetistirilmesi hem de sunulan is garantisi ile özellikle kadin istihdaminin saglanmasi amaçlaniyor. Isverenle isçi arasinda bir köprü görevi üstlenen DOSTEM’de son olarak “Düz Dikis Makineci Egitimi” düzenlendi.

13 Kursiyerin yer aldigi egitimde kadinlar tekstil sektöründe çalisabilecekleri pek çok departmana yönelik uygulamali egitimler alma imkani buldular.

“Kurslarimiz ardi ardina açiliyor, yas sinirimiz yok”

Düzenlenen egitimlere dair bilgiler veren Tekstil Teknolojisi Egitmeni Sefika Akgören, “DOSTEM Mesleki Egitim Merkezi olarak yilin 12 ayi egitimlerimizi gerçeklestiriyoruz. Ben de usta ögretici olarak çalismaktayim. Son açilan 44 günlük kursumuzda 13 kursiyerimizle egitimimiz basladi.

Kursumuz istihdam garantili oldugu için kurs bitiminde kursiyerlerimizin sigortali olarak ise baslangiçlari saglanacak. Kursumuza gelen katilimcilar tekstilin her alanindan bilgiler edinebilecekler. Dikimden kesime, sevkiyattan paketlemeye ve kaliteye; bütün departmanlari ayri ayri ögreniyorlar. Kalip egitimi de veriyoruz. Kurslarimiz ardi ardina açiliyor. 44 gün bitiminde bir kursumuz daha açiliyor. Egitimin yasi yoktur. Kurslarimizda da yas sinirimiz yok. Katilmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.



“Kurslarimiza hiz kesmeden devam edecegiz”

Mesleki egitimin olmazsa olmazlari oldugunu vurgulayan Denizli OSB Yönetim Kurulu Baskani M. Abdülkadir Uslu, “DOSTEM Mesleki Egitim Merkezimiz bölgemizde açildigi günden bu yana önemli egitimlere ve projelere imza atmaktadir. Bizler bölgemizin, kentimizin ve ülkemizin gelisimde mesleki egitimin önemini biliyor ve bu bilinçle nitelikli is gücü ve özellikle de kadin istihdamini önceligimiz sayiyoruz. Merkezimizde açilan kurslarda egitimlerini tamamlayan kursiyerlerin personel ihtiyaci olan firmalarimiza yerlesmesinde de bizler araci oluyoruz. Kurslarimiza hiz kesmeden devam edecegiz ve bu kapsamda üzerimize düsen ne varsa yapmayi sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA