Ipekyolu Gençlik Merkezi Gençlerin Ugrak Yeri Haline Geldi

Van Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesindeki Ipekyolu Gençlik Merkezi, her gün yüzlerce kisinin ugrak yeri oluyor.

Ipekyolu Gençlik Merkezi Gençlerin Ugrak Yeri Haline Geldi
Ezberciler Is Merkezinde faaliyetlerini sürdüren Ipekyolu Gençlik Merkezi, gençlerin adeta ikinci adresi oldu. Içerisinde güzel sanatlar atölyeleri, kisisel gelisim atölyeleri, dil egitimleri atölyesi, bilisim atölyesi ve deneyap atölyesi ve dini ilimler atölyesinin yer aldigi Ipekyolu Gençlik Merkezi, haftanin yedi günü gençler için hizmet vermeye devam ediyor.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Ipekyolu Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Yamanyurt, konum olarak kentin en islek caddeleri üzerinde yer alan merkezin, gençlerin bos vakitlerini farkli etkinliklerle dolu dolu geçirmelerini sagladigini ifade etti.

Bütün etkinliklerin tamamen ücretsiz olarak gençlerin hizmetine sunuldugunu belirten Yamanyurt, “Yaklasik 24 bin üyemizin oldugu, 2 bin gencin atölyelerde egitim gördügü ve birçok sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerin oldugu merkezimizde 48 farkli atölyede 54 egitmen görev aliyor. Burasi deneyap atölyelerinden bilisim atölyelerine, müzik atölyelerinden görsel sanatlar atölyelerine kadar birçok etkinligin gerçeklestirildigi bir merkez. Hafta içi yaklasik 500 gencin giris yaptigi merkezimizde bu sayinin hafta sonu 700-800’lere vardigini görmekteyiz” dedi.



"Gençlerin serbest zamanlarini iyi degerlendirmelerini istiyoruz"

Gençlik merkezlerinin, gençlerin serbest zamanlarini veya hobilerini gerçeklestirdigi bir alan oldugunu belirten Yamanyurt, “Biz, bütün gençlerimizin böylesi bir konumda bulunan gençlik merkezinde serbest zamanlarini degerlendirmelerini amaçliyoruz. Ipekyolu ilçemizde üç gençlik merkezi olarak hizmet vermekteyiz. Biz istiyoruz ki, tüm gençlerimiz gençlik merkezlerimizde bu imkanlardan faydalansin. Bu vesileyle bütün gençlerimizi Ipekyolu Gençlik Merkezine davet ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Gençlik merkezinde gençlerin birçok alanda egitim gördügünü sözlerine ekleyen Yamanyurt, egitimlerin yani sira gün içinde sürekli çay ve kahve ikramlarinin da ücretsiz olarak sunuldugunu söyledi.



"Buranin ücretsiz olmasi büyük avantaj"

Ögretmenlerin tavsiyesi üzerine gençlik merkezine geldigini aktaran Dilan Tutumlu isimli genç ise “Evde bos vaktimden dolayi geldim. Yetenek sinavina hazirlanmak istedim. Hocalarim beni buraya yönlendirdiler. Buranin ücretsiz olmasi bizim için büyük bir avantaj. Ben herkese tesekkür ediyorum” dedi.



"Teknolojiyi az da olsa hayatimizdan kistik"

Mukaddes Karabulut isimli genç de, merkezde üniversiteye hazirlandiklarini belirterek, “Evde bos bos oturuyorduk, televizyon izliyorduk. Zaten telefon hayatimizda çok yer kapladigi için hep onunla vakit geçiriyorduk. Simdi ise burada piyano ve koro etkinliklerine katiliyoruz. Bu sayede artik hayatimizda teknolojiyi az da olsa kismis olduk. Buranin ücretsiz olmasi da bizim için çok iyi. Çok verim de aliyoruz. Ben bu anlamda böyle bir imkani bize saglayan herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA