Van'da Sportif Yetenek Taramasi Basladi

Van’da, Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan yürütülen ‘Sportif Yetenek Taramasi’ start aldi.

Van'da Sportif Yetenek Taramasi Basladi
Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan 2019 yilinda baslanan ‘Sportif Yetenek Taramasi’ projesi, 2024 yilinda da devam ediyor. Daha önceki yillarda yüzlerce ögrenciyi farkli branslara kazandiran projede ögrenciler; boy, kilo, oturma yüksekligi, kulaç uzunlugu, esneklik, dikey siçrama, çeviklik, saglik topu firlatma, pençe kuvveti ve kosu gibi testlerden geçiyor.

Tusba Gençlik Merkezinde düzenlenen yetenek taramasinda konusan Gençlik ve Spor Il Müdürü Yalçin Özdemir, 2023 yilinda ilkokul 3. sinifa giden 22 bin ögrenciden 15 bin 5 ögrencinin yetenek taramasindan geçtigini ifade ederek, “2023 yilinda velilerinin istegi üzerine ve izin belgelerini almak kaydiyla 15 bin 5 ögrencimizi taramis olduk. 2024 yilinda da hedefimiz 26 bin ögrencimize ulasmak. Simdiye kadar oldugu gibi ayni hizla çalismalarimiz devam ediyor. Bu ögrencilerimize de okullar kapanana kadar bu taramamizi gerçeklestirecegiz” dedi.

Taramalarin protokol kapsaminda milli egitim müdürlügünde görev yapan beden egitimi ögretmenleri ile gençlik ve spor il müdürlügü bünyesindeki spor uzmani ve antrenörlerin gözetiminde yapildigini belirten Özdemir, “Buradaki amaç çocuklarimizin esnekligini, çabuklugunu, kuvvette devamliligini ve bu sekilde hangi bransa yönelebileceginin ölçümlerini aliyoruz. Ölçümleri bir merkezde toplayip, o ölçümlerin bize geri dönüsümlerinden sonra bu çocuklarimizi aliyoruz. Yil boyunca bunlara egitimlerini ve antrenmanlarini ya kendi okullarinda ya da spor tesislerimizde yapmaya çalisiyoruz. 2023 yilinda bin 310 ögrencimiz tespit edildi ve bu ögrencilerden 183’ü spor branslarina yönlendirildi. O çocuklarimizin hem takibini yapiyor hem de zaman zaman genel ölçümlerini yapmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Van merkezde subat ayi itibariyle start alan taramanin mart ayi sonuna kadar devam edecegini ifade eden Özdemir, ilçelerde ise nisan ve mayis ayina kadar taramalarin devam edecegini sözlerine ekledi.

Taramalardan geçen minik çocuklar ise büyüdüklerinde yeteneklerinin oldugu branslarda basarili olmak istediklerini söylediler.
Kaynak: İHA