Igdir Üniversitesi, Bölgesel Kalkinma Ve Ar-Ge Odakli Çalismalariyla Göz Dolduruyor

Igdir Üniversitesi, son dönemde yürüttügü bölgesel kalkinma odakli projelerin yani sira Ar-Ge ve inovasyon alaninda attigi önemli adimlarla adindan övgüyle söz ettiriyor.

Igdir Üniversitesi, Bölgesel Kalkinma Ve Ar-Ge Odakli Çalismalariyla Göz Dolduruyor
2021 yilinda Yüksekögretim Kurulu Baskanligi (YÖK) tarafindan “Katma Degeri Yüksek Tarimsal Ürünler’’ alaninda ihtisas üniversitesi ilan edilen Igdir Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakki Alma öncülügünde bölgenin tarimsal kalkinmasina katki sunmak adina pek çok önemli çalismaya imza atiyor. Igdir Üniversitesi bünyesinde yetistirilen lavanta, gül, kayisi, çörek otu ve yer fistigi gibi ürünler, Üniversitenin laboratuvarlarinda çesitli kozmetik, saglik ve temizlik malzemelerine dönüstürülüyor. Seri üretimlere baslayan ve her geçen gün üretim kapasitesini artiran Üniversite, bölge ekonomisine yeni bir gelir kapisi kazandirirken yerel üreticilere de örnek teskil ediyor. Vatandaslar, Igdir Üniversitesi bünyesinde üretilen gül suyu, lavanta yagi, çörek otu yagi, çamasir suyu ve yüzey temizleyici gibi pek çok kozmetik, saglik ve temizlik ürününü Üniversitenin online satis magazasindan temin edebiliyor.

“Alaca Vücut Kremi” ve “Tirnak ve Cilt Bakim Yagi”na artan talep

Üniversitenin son dönemde piyasaya sürdügü “Alaca Vücut Kremi” ile “Tirnak ve Cilt Bakim Yagi” da en çok talep gören ürünler arasinda yer aliyor. Hassas ciltler dahil tüm cilt tiplerini dis etkilere karsi koruyan, besleyen ve rahatlatan bir özellige sahip olan Alaca Vücut Kremi, 11 farkli tibbi bitkinin ekstrakti ile 21 bilesenli kompleks bir bitkisel ürün olmasiyla dikkat çekiyor.

Tirnak ve Cilt Bakim Yagi ise içinde bulunan dogal aromatik yaglar araciligiyla kurumus, yipranmis, kirilgan tirnaklarin dogal görünümüne kavusmasina, saglikli uzamasina ve parmaklar arasinda cildin korunmasina yardimci oluyor. Yag, ayni zamanda islem görmüs veya görmemis esnek tirnaklarin güçlenmesini saglarken kenarlari sararmis, soyulmus mat görünümlü tirnaklara parlaklik ve güç kazandiriyor.

Serhat Teknopark’a Ar-Ge Firmalarindan Yogun Ilgi

Igdir Üniversitesi, tarimsal kalkinma odakli çalismalarinin yani sira son dönemde kurdugu Serhat Teknoloji Gelisim Bölgesi’nde (Serhat Teknopark) yürüttügü faaliyetlerle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Yenilikçi fikirlere ve teknolojik girisimlere ev sahipligi yapan Serhat Teknopark, Üniversitenin Ar-Ge potansiyelini artirirken arastirma kurum ve kuruluslari ile üretim sektör-lerinin is birliginin gelismesi, bölge sanayinin uluslararasi rekabet ede¬bilir ve ihracata yönelik bir yapiya kavusturulmasina da önemli katkilar sunuyor.

Kisa sürede büyük bir ivme yakalayan Serhat Teknopark, özellikle Iran, Azerbaycan ve Nahçivan’a açilmak isteyen firmalarin yogun ilgisiyle karsilasiyor.

Ses getiren Ar-Ge çalismalari ve bölgesel kalkinma odakli projeleriyle Igdir Üniversitesi; yenilikçi, çagdas, üretken ve gelecege yön veren saygin bir üniversite olma yolunda emin adimlarla ilerliyor.
Kaynak: İHA