HEKIMSEN, 16 Subat'ta Tüm Türkiye'de Isi Birakma Eylemi Yapacak

HEKIMSEN, ’Beyaz Reform’ adi altinda yapilan düzenlemelerin yetersiz oldugu gerekçesiyle ve saglikta siddet sorunlari sebebiyle 16 Subat’ta is birakma eylemi gerçeklestirecek.

Eylem kararina iliskin HEKIMSEN’den yapilan açiklamada, "Beyaz Reform adi altinda yapilan düzenlemelerin yetersizligi, çok uzun zamandan beri sayisi yüzlerce olan hata ve eksikliklerin giderilmemesi, tüm görüsme taleplerimize olumsuz yanit verilmesi, tibbin degersizlestirilmesi, saglikta siddetin, malpraktis sorunlarinin çözülmemesi, tüm saglik çalisanlarinin birbirine düsürülüp haklarinin yenilmesi ve en son olarak da hekimlerin kanuni is birakma haklarinin mobing yöntemleri ile ellerinden alinmasi kanun tasarisina tepki olarak 14-15-16 Subat tarihinde acil polikliniklerinde yesil triajda reçete yazmama, yine 15-16 Subat tarihlerinde kurumlarda basin açiklamasi, 16 Subat tarihinde de is birakma eylemi yapilmasi karari almistir. Bu baglamda 16 Subat tarihinde hiçbir poliklinik hizmeti yapilmayacaktir" denildi.

"Yapilacak is birakma eylemlerinde ayrica elektif ameliyatlar yapilmayacaktir"

Açiklamada, "Üyelerimiz servis çalismalarini aksatmayacak sekilde yeterli nöbetçi hekim ve diger saglik çalisani bulundurmak sartiyla, eyleme katilabilirler (Tüm servis, klinik çalismalari, dogum salonlari, evde bakim hizmetleri de bu kapsamdadir) Aile sagligi merkezleri esnek mesai dahil is birakma eylemine katilacaktir. Acil servis ve polikliniklerindeki yesil triajli hastalarda tedavi ise sadece ampirik tedavi ve olmasi gerektigi gibi polikliniklere (eylem sonrasina) yönlendirmek seklinde olacaktir. Tüm ADSM ve diger bagli dis poliklinikleri eyleme katilacaktir. Yapilacak is birakma eylemlerinde ayrica elektif ameliyatlar yapilmayacaktir. Is birakma eylemi gündüz mesai saatlerinde olacaktir. Tüm çalisanlarimiz içinde güvenlik sorunu olmayanlarin is yerlerine gitmesi ancak poliklinik ve benzeri hizmetlerde bulunmamasi önemle ricada bulunulur. Bu yaptigimiz eylemin saglik sistemimiz için hayirli olmasini temenni ediyoruz" ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA