Depremde Yikilan Evden Sag Çikti, Antalya'da Kaldigi Ev Sular Altinda Kaldi

Hatay’da depremde evi yikildiktan sonra Antalya’daki kizinin yanina gelen yüzde 90 engelli 75 yasindaki yasli kadin, bodrum kattaki kizinin evine su basmasinin ardindan komsularin yardimiyla kurtarildi. Tüm esyalarin sular altinda kaldigini ve artik kiziyla birlikte kalacak bir yerlerinin kalmadigini belirten yasli kadin, "Orada her seyim yikildi, buraya kizimin yanina geldim, evi su basti. Hiçbir seyimiz kalmadi. Ne yapacagimizi bilmiyoruz. Esyalarin hiçbiri kullanilacak halde degil. Canimizi zor kurtardik" dedi.

Depremde Yikilan Evden Sag Çikti, Antalya'da Kaldigi Ev Sular Altinda Kaldi
Antalya’da dün aksam baslayan ve araliksiz etkisinin sürdüren yagis, kentteki birçok vatandasin evini sular altinda birakti. Özellikle müstakil ev ile apartmanlardaki zemin ve bodrum katlarda yasayanlarin evleri yagmur sulariyla doldu. Vatandaslar esyalarini kurtaramazken, canlarini kurtarmak için üst kattaki komsulara sigindi.

Kizinin yanina geldi, evi sular altinda kaldi

Bu vatandaslardan bir tanesi de Kepez ilçesi Gazi Mahallesi 6545 Sokak’ta 4 katli apartmanin bodrum katinda yasayan, Hatay’da depremde evi yikilip kalacak yeri olmadigi için kizi Zeynep Cankilinç’in (51) yanina gelen yüzde 90 engelli 75 yasindaki Sengül Cankilinç oldu. Gece saatlerinde evlerini su basan Cankilinç ailesi, apartman sakinlerinden yardim istedi. Komsular yasli kadini üst kata çikartirken, Zeynep Cankilinç, çocuklari ve torunu da akabinde disari çikti. Evi kullanilamaz hale gelip tüm esyalari sular altinda kalan Cankilinç ailesi, geçici süreyle komsularinin yanina sigindi.

“Canimizi zor kurtardik”

Su baskini aninda canlarini zor kurtardiklarini belirten Sengül Cankilinç, “Hatay’dan geldim. Depremden geldim. Orada her seyim yikildi, buraya kizimin yanina geldim, evi su basti. Hiçbir seyimiz kalmadi. Ne yapacagimizi bilmiyoruz. Esyalarin hiçbiri kullanilacak halde degil. Canimizi zor kurtardik” dedi.



“Depremden kurtuldu, burada sele yakalandi”

Yasli kadinin kizi Zeynep Cankilinç ise sunlari söyledi:

“Gece saat 03.30 siralarinda önce pencereden ardindan kapidan su girdi. Annemi komsular yukari çikti, ben de arkadalarindan komsulara kaçtim. Annem depremzedeydi, ona bakmak için buraya getirmistim. Depremden kurtuldu, burada sele yakalandi. Artik ben ona nasil bakacagim bilmiyorum. Durumumuz ortada, tüm esyalarimiz sular altinda kaldi, kalacak yerimiz de yok.”
Kaynak: İHA