Tokat'ta Heyelanin Yiktigi Köyde Vatandaslarin Patika Çilesi

Tokat’in Niksar ilçesine bagli Günebakan köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle yollarin hasar görmesi sonucu 150 hanelik mahalleye ulasim saglanamiyor. Patika yoldan mahalleye giden vatandaslar bir an önce yaya ulasiminin saglanmasini bekliyor.

Tokat'ta Heyelanin Yiktigi Köyde Vatandaslarin Patika Çilesi
Tokat’in Niksar ilçesine 25 kilometre uzaklikta bulunan Günebakan köyünde yasanan heyelan felaketi, ulasimi felç etti. Heyelan nedeniyle köyde bulunan 150 hanelik mahalleye ulasimin saglandigi yaya yolu kapanarak köy sakinlerini zor durumda birakti. Yasanan bu olayin ardindan köy sakinleri kendi imkânlariyla dag yamaçlarindan patika bir yol açarak tehlikeli bir sekilde evlerine ulasmaya çalisiyor.

Özellikle okuldan eve gitmek için günde iki defa bu yolu kullanan ögrenciler büyük bir endise içerisinde yolculuk ediyor. Tehlikeli yolda her an bir kaza yasanma riskiyle karsi karsiya kalan ögrencilerin velileri ise çocuklarinin güvenligi için yetkililerden acil önlemler alinmasini talep ediyor.

Ayni sekilde köy sakinleri de her geçen gün bu tehlikeli yolda yürüyerek evlerine ulasmaya çalisiyor. Ancak patika yolun dar ve kayalik olmasi sebebiyle birçok vatandas da yuvarlanma tehlikesiyle karsi karsiya kaliyor.

Köy halki, yasanan bu sikintili durumun bir an önce çözülmesi için yetkililerden yeni bir yaya yolunun yapilmasini bekliyor. Güvenli bir ulasimin saglanmasi için acil önlemlerin alinmasi talep edilirken, köyde yasayan vatandaslar da her gün evlerine dönerken büyük bir endise ve korkuyla karsi karsiya kalmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA