Senegal'deki Seçim Protestosunda 1 Kisi Hayatini Kaybetti

Senegal’de devlet baskanligi seçimlerinin ertelenmesinin ardindan düzenlenen protestolarda yasanan siddet olaylarinda 1 üniversite ögrencisi hayatini kaybetti.

Senegal'deki Seçim Protestosunda 1 Kisi Hayatini Kaybetti
Senegal’de devlet baskanligi seçimlerinin ertelenmesine karsi protestolar devam ediyor. Saint Louis sehrindeki protestolarda güvenlik güçleri ile göstericiler arasinda çikan çatismalarda 1 ögrenci hayatini kaybetti. Senegal Içisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, ögrenci Alpha Yero Tounkara’nin ölümünün sorusturulacagi aktarildi. Olayda güvenlik güçlerinin suçlu olmadigi kaydedilen açiklamada, “Savunma ve güvenlik güçleri ölümün meydana geldigi üniversite kampüsünde düzeni saglamak için herhangi bir müdahalede bulunmamistir” denildi.

Senegal Devlet Baskani Macky Sall geçtigimiz hafta yaptigi açiklamada, ülkede 25 Ocak’ta yapilmasi planlanan devlet baskanligi seçimlerini süresiz olarak erteledigini açiklamisti. Sall konusmasinda, ulusal meclis ve anayasa mahkemesi arasinda yasanan anlasmazlik nedeniyle halefini belirleyecek oylamayi erteledigini söylemisti. Sall’in bu karari, baskent Dakar basta olmak üzere ülke genelinde protestolara ve bir bakanin istifasina neden olmustu.
Kaynak: İHA