KMTSO Baskani Buluntu Açiklamasi 'Daha Büyük Savunma Sanayi Yatirimi Düsünüyoruz'

KMTSO Baskani Mustafa Buluntu, “Biz Kahramanmaras’ta çok daha büyük bir savunma sanayi yatirimi düsünüyoruz” dedi.

KMTSO Baskani Buluntu Açiklamasi 'Daha Büyük Savunma Sanayi Yatirimi Düsünüyoruz'
Asrin Felaketinin merkez üssü Kahramanmaras’ta savunma sanayi alaninda faaliyet gösterecek TUSAS Fabrikasi üretime baslamak için gün sayiyor. TUSAS tarafindan hayata geçirilen söz konusu fabrikada üretim 22 Subat’ta düzenlenecek törenle baslayacak.

Hayata geçirilecek olan yatirim hakkinda konusan Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Buluntu, “Insallah 22 Subat’ta TUSAS’in kurmus oldugu tesislerin resmi açilisini gerçeklestirmis olacagiz. Ama biz Kahramanmaras is dünyasi olarak dedik ki bu yatirim Kahramanmaras için yeterli degil. Biz çok daha büyük bir savunma sanayi yatirimi düsünüyoruz Kahramanmaras’ta. Bizim bu talebimiz de sag olsun Savunma Sanayi Baskanimiz tarafindan uygun görüldü.

22 Subat’ta geldigi zaman Savunma Sanayi Baskanimiz, is dünyamizin kurmus oldugu sirket ile ortak bir protokol sözlesmesi imzalayacagiz. Cumhurbaskanimiz geldiginde de zaten zikretti, Ankara’dan sonra Kahramanmaras savunma sanayinin ikinci büyük kenti olacak. Ben inaniyorum ki bu yatirim ile beraber birçok kümelenmeler, birçok tedarikçilerle beraber Kahramanmaras’ta kabuk degisimi yasanacak” dedi.

Kaynak: İHA