Erzincan Kayak Yapmayi Bilmeyen Ögrenci Kalmayacak

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden birisi olan Ergan Dagi Kayak Merkezinin bulundugu Erzincan’da, protokolü imzalanan “Kayak Bilmeyen Kalmasin” projesi kapsaminda basta ilkögretim okulu 4’ncü sinif ögrencileri olmak üzere tüm ögrencilere kayak egitimi verilecek.

Erzincan Kayak Yapmayi Bilmeyen Ögrenci Kalmayacak
Yildizi her geçen gün parlayan Ergan Dagi Kayak Merkezinde, hayatlarinda hiç kayak yapmayan ögrencilere kayak egitimi verilemeye baslandi. Erzincan Milli Egitim Müdürlügü, Il Özel Idaresi ve Gençlik Spor Müdürlügü arasinda “Kayak Bilmeyen Kalmasin” projesi kapsaminda protokol imzalandi.

Proje hakkinda gazetecilere bilgi veren Erzincan Milli Egitim Müdürü Haci Ömer Kartal, “Ergan Dagi Türkiye’nin en güzel kayak merkezlerinden bir tanesi. Tüm kayak severleri Ergan’a davet ediyoruz. Tabii avantajlarindan bir tanesi de ulasimi çok rahat. 14 dakika sürüyor havalimanindan kayak merkezine. Biz Erzincan’da “Kayak Bilmeyen Kalmasin” projesi kapsaminda basta ilkögretim okulu 4’ncü sinif ögrencileri olmak üzere tüm ögrencilerimize kayak yaptiracagiz. Bugün Valimizin riyasetinde bir protokol imzaliyoruz. Milli Egitim, Il Özel Idaresi ve Gençlik Spor Müdürlügüyle birlikte. Günlük her okuldan 60 ögrencimizi Ergan Kayak Merkezine getirerek burada kayak antrenörlerimiz nezaretinde kayak yapmayi ögrenecekler. Bu projeyle Erzincan’da kayak yapmayi bilmeyen kalmayacak” dedi.

Ergan Dagi Kayak Merkezinde kayak ögrenmeye gelen ögrencilerle bir araya gelen Erzincan Valisi Hamza Aydogdu’da, “Sehirler için en önemli sey sehrin degerleridir. Fakat sehrin degerlerinin olmasi kadar o degerleri de gençlere ögretmemizde çok önemli. Simdi burada Ergan Dagi var. Diyoruz ki Türkiye’nin en uzun pistlerine sahip kayak merkezlerinden birisi. Fakat gençlerimizin bunu bilmesi gerekiyor. ‘Erzincan’da Kayak Yapmayi Bilmeyen Kalmasin’ diye bir proje baslattik. Bugün protokolünü imzaladik. Milli Egitim, Il Özel Idaresi ve Gençlik Spor Müdürlügüyle. 4’ncü siniftan itibaren bütün çocuklarimizi buraya getirecegiz. Kayak egitimi alacaklar. Sonra onlara yemeklerini yedirip, buralari gezdirip tekrar okullarina gönderecegiz. Bugün de Üzümlü ilçemizden 60 ögrencimiz geldi. Burada kayak egitimi alacaklar. Güzel bir gün geçirip dönecekler.” diye konustu.

Düse kalka kayak ögrenen ögrencilerin ise mutluluklari gözlerinden okundu. Hayatlarinda ilk kez kayak takimlariyla tanistiklarini ifade eden ögrenciler kendilerine bu imkanlari sunan yetkililere tesekkür etmeyi ihmal etmediler.
Kaynak: İHA