Baskan Yüksel Açiklamasi 'Ögrenciler Hangarda Bilimle Bulusacak'

Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odasi Istanbul Subesi (MMO) is birligiyle hayata geçirilen Makina Hangar-Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi törenle açildi. Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, “Ögrenciler Makine Hangarinda bilimle bulusacak" dedi.

Baskan Yüksel Açiklamasi 'Ögrenciler Hangarda Bilimle Bulusacak'
Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odasi Istanbul Subesi is birligiyle Türkiye’nin gelecegi gençler için hayata geçirilen Makina Hangar-Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi açildi.

Kartal Yakacik Çarsi’da insa edilen merkezin açilisina Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in yani sira; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskan Yardimcilari Suat Özçagdas ve Tolga Demir, CHP Istanbul Milletvekili Ali Gökçek, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocakli, Makina Mühendisleri Odasi Istanbul Sube Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Tataroglu, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyeleri Nazan Güneysu ve Bedirhan Berk Dogru, Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi Makina Mühendisleri Odasi Yönetim Kurulu Baskani Yunus Yener, CHP Samsun Il Baskani Mehmet Özdag, Türk Mühendis ve Mimar Odalari Birligi Baskani Emin Koramaz, CHP Istanbul Il Baskan Yardimcisi Hasan Tozkoparan’in yani sira Kartalin Mahalle Muhtarlari ve Kartalli vatandaslar katildi.



“Bir hayalle basladik”

Sehitler için saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan törende konusan Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, "Bir hayalle basladi Makine Hangari. Aslinda bu hayali Kartal’daki annelere anlatmistim. Onlara demistim ki, çocuklarinizin ellerindeki akilli telefonlarda oynadiklari oyunun nasil yazildigini onlara hayal ettirecegiz. 2030 yilina kadar yazilim ve kodlamayi içsellestirememis bir toplumun gelecegi nitelikli isgücünden uzaklasmis ve beden gücü disinda kendisine is bulmakta zorlanacak Inovasyondan yapay zekaya, dijital dönüsümden endüstriye kadar, o hep duydugumuz sihirli kelimeler burada hayat bulacak" diye konustu.



“Bir kuluçka merkezi”

Garajlarda baslayan start-up projelerinin nasil yayginlastigini ve dünyaya örnek oldugunu hatirlatan Baskan Yüksel, “Filmlerde duydugumuz ‘Oglum çalismaya garajda basladi, simdi milyon dolarlik bir sirketi var’ dedigimiz seyi, burada hayata geçirdik. Burasi, gençlerin yeni buluslarini gelistirilebilecegi bir alan, onlara nefes aldiracak egitmenlerin de içinde oldugu bir merkez. ABD’ye Çin’e yarismalara katilan çok basarili lise ögrencilerimiz var. Burasi onlarin da yeni AR-GE yerleri.” dedi.



“Ögrenciler bilimle burada bulusacak”

Baskan Gökhan Yüksel, Kartal’daki okullardan ögrencilerin düzenli olarak bu merkeze getirilecegini ve 4 asamali bilim parkurunda egitim alacagini anlatti. Ögrenciler 30 kisilik gruplar halinde Makina Hangar-Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’ne gelerek, buradaki mühendislik uygulamalari hakkinda bilgi alacak, Bilim Parkurunu tamamlayacak. Uygulamayi daha sonra Istanbul geneline yayginlastirilabilir. Yüksel konusmasinda, meslek liselerinin önemine de isaret ederek, sektörle ögrencilerin bulusmasi için buradan destek alinabilecegini ve ihtiyaç duyulan is gücü potansiyeline burasi üzerinden ulasilabilecegini de ifade etti.

Kaynak: İHA