Rehin Alinan Vatandaslarin Yakinlarinin Bekleyisi Sürüyor

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde fabrikada yakinlari rehin tutulan vatandaslarin bekleyisi sürüyor. Isçileri rehin alan sahis ise sosyal medya hesabindan zaman zaman paylasim yapiyor.

Rehin Alinan Vatandaslarin Yakinlarinin Bekleyisi Sürüyor
Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Ihsan Dede Caddesi’ndeki Procter & Gamble (P&G) isimli fabrikada bugün saat 14.40 siralarinda baslayan rehine krizi devam ediyor. Aralarinda kadinlarin da bulundugu 7 fabrika isçisi Ibrahim Y. isimli sahis tarafindan rehin tutuluyor. Isçilerin yakinlari da saatlerdir fabrika çevresinde bekliyor, onlardan gelecek iyi bir haberi bekliyor. Ibrahim Y. ise zaman zaman sosyal medya hesabindan paylasimlar yapiyor. Sahsin yaklasik 3 saat önce yaptigi bir paylasimda, "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacagi tek sey, benim için Filistin’e dua etmek gibi dua etmektir" dedigi, bir sonraki paylasiminda ise, "Kimsenin söylediginin umurumda olmadiginin farkindasindir umarim. Ister deli, ister terörist, isterse hain olsun o kapinin açilacagina inanmisim ben" ifadelerini kullandigi görüldü.

Fabrika duvarina da "Kapilar açilacak Gazze için ya musalla ya ölüm" yazdigi bilinen Ibrahim Y.’nin, bu eylemi de Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini protesto etmek amaciyla yaptigi iddia ediliyor.
Kaynak: İHA