Mersinde Kurdali Sosyal Yasam Ve Çocuk Gelisim Merkezinin Temeli Atildi

İçel Büyüksehir Belediyesince, merkez Toroslar ilçesinde yapilacak olan Sosyal Yasam ve Çocuk Gelisim Merkezinin temeli törenle atildi. Törende konusan Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, 5.’nci taziye evinin temelini attiklarini söyledi.

Mersinde Kurdali Sosyal Yasam Ve Çocuk Gelisim Merkezinin Temeli Atildi
Toroslar ilçesi Kurdali Mahallesinde gerçeklestirilen törende konusan Baskan Seçer, merkez hakkinda bilgi vererek, "Bu iki binanin birinde çocuk gelisim merkezi olacak, bir digerinde de kurs merkezi, taziye evi, spor salonu yer alacak. Bugünkü piyasa gerçekligine göre 60 milyon civarinda bir maliyetle insallah bunu bitirecegiz. Ihtiyaç duyan bütün mahallelerde, bütün ilçelerde bu tip yatirimlari yapmaya devam edecegiz. Bakin taziye evi önemli. Kim için önemli? Taziye evi kültürü olanlar için. Bazi mahalleler istemiyor. Ama bazi mahalleler istiyor. Bu onlarin kültürü. Halkkent’de açtik. Hal Mahallesinde açtik, Mevlana’da açtik, Turunçlu’da açtik. Simdi burada da bir tane daha açiyoruz" diye konustu.



"5. taziye evinin temelini atiyoruz"

Ihtiyaç olan yerlere yönelik taziye evi çalismalari gerçeklestirdiklerini hatirlatan Seçer, "İçel Büyüksehir Belediyesinin açtigi bir taziye evi örnegi var mi? Ben bilmiyorum. Ilçe belediyeleri yapiyordu. Biz büyüksehir olarak, ’biz bunu yapabiliriz’ dedik. Ihtiyaç olan yerlere yapabiliriz. Ve bugün de 5.’sinin temelini atiyoruz. Ikinci dönemimizde tabi ki ihtiyaci olan her mahalleye bu yatirimlari yapacagiz. Sözün özü 5 yillik süremiz bitiyor. Zannetmeyin ki bu temel atma törenini seçim öncesine getirdik. vatandaslarimizin gözünü boyuyoruz. Hasa, böyle bir sey yok. Arsa sahibimiz burada. Teknik personelimiz burada. Sosyal Hizmetler Daire Baskanimiz ve sorumlu Genel Sekreter Yardimcimiz burada. Yaklasik 3 yildir ugrasiyoruz, proje süreci derken bugünlere kadar gelen ihale süreci vesaire. Bugünlere temel atmasi denk gelen nasip olan bir çalismamizdir bu" ifadelerini kullandi.

Seçer, gerçeklestirecekleri hizmetlere yönelik bahane üretmediklerine de dikkat çekti. Seçer, "Kafamizda bir isi yapmak var ya, onun için bahane üretmiyoruz. Bahaneyi ortadan kaldiriyoruz. Bahane ne? Belediyenin arsasi yok. Biz söyle dedik muhtarlara; ’Evet, belediyenin arazisi yok. Bulun bir arazi belediyenin yapalim’ demedik. ’Bir sahsin arazisi de olsa bulun. Size bahane üretmeyelim, parasini verelim vatandasa. Alalim yapalim.’ Simdi bu arsa da böyle. Arsa sahibine de tesekkür ediyorum. Böyle bir çalismanin burada uygun oldugunu, bu projeyi duyunca ve gerçekten arkadaslarimizla oturdular. Olmasi gereken en makul rakamlarla belediyemize arsanin satisini gerçeklestirdiler. Iste gerçek vatandaslik bu" seklinde konustu.



"Referansimiz hizmet olarak 5 yilda yaptiklarimiz"

Devlet yönetiminde devamliligin esas oldugunu belirten Seçer, "İçel halkinin destegiyle, bizim sagligimiz ve talebimizle insan bir görev isteyecek ki halk versin. Görev yaptigimiz süre içerisinde gelecek nesiller için olmasi gereken neyse en akliselim sekilde düsünerek biz çalismalari yapariz. Bizden sonra bir baskasi, o alir devam ettirir. Devlet böyle bir yapidir. Devletin sahibi milletimizdir. Devlet olmazsa millet olmaz. Milletsiz devlet hiç olmaz. Bize 2019 seçimlerinde oy veren de sag olsun. Seçime gidiyoruz iki ay sonra. Bize oy verecek olan da vermeyecek olan da sag olsun. Hepsi bizim yurttasimiz. Bizim referansimiz hizmet olarak 5 yilda yaptiklarimiz. Bizim referansimiz, söylediklerimiz, tavirlarimiz, uygulamalarimiz, kalbimiz. İçel halki bunu gördü, hizmetlerimizi de gördü. Anlayisimizi da gördü. Kalbimizin ta içini de gördü. Bize destek olan da sag olsun olmayacak olan da sag olsun" sözlerine yer verdi.

Merkezin özellikleri hakkinda detayli bilgi veren Fen Isleri Dairesi Baskani Serdar Gökpinar ise "Kurdali Sosyal Yasam ve Çocuk Gelisim Merkezi 2 binadan olusmakta. Sosyal yasam merkezi toplam 920 metrekare alan üzerine kurulacak olup bin 986 metrekare kullanim alanina sahiptir. Bodrum zemin ve arti üç kattan olusacak sekilde tasarlanan tesisin bodrum katinda spor salonu, zemin katinda 310 metrekarelik erkek taziye evi, birinci katinda da 210 metrekarelik kadin taziye evi bulunmakta. Ikinci ve üçüncü katinda ise 25 kisilik 5 sinifimizdan olusan kurs merkezimiz bulunmaktadir. Çocuk gelisim merkezinde ise toplamda 700 metrekare alan üzerinde 757 metrekarelik kullanim alanina sahiptir. Bodrum, zemin ve arti üç kat olacak sekilde tasarlanan tesisimizin bodrum katinda etkinlik alani ve depo, zemin katinda kayit birimi ve bir sinif, birinci ve ikinci katinda 2’ser sinif ve üçüncü katta yemekhane ve mutfak bölümü ile 100 kisilik ögrenci kapasiteli hizmet verecektir" dedi.

Kaynak: İHA