IYI Parti Eski Ilçe Baskanina Silahli Saldiri Olayinda 1 Kisi Tutuklandi

Eski IYI Parti Manavgat Ilçe Baskani Hüseyin Ergen’in ugradigi silahli saldiri olayiyla ilgili yakalanan bir kisi çikarildigi mahkemece tutuklandi. Ergen, "Devletimiz var olsun. 48 saatlik süreçte bize devlet babamizin oldugunu hissettirdiler” dedi.

IYI Parti Eski Ilçe Baskanina Silahli Saldiri Olayinda 1 Kisi Tutuklandi
Ugradigi silahli saldiri sonucu ayagindan yaralanan eski IYI Parti Manavgat Ilçe Baskani Hüseyin Ergen, saldiriya ugradigi evinin önünde basin toplantisi düzenledi.

Ergen, "Dün yasadigim olay gerçek anlamda talihsiz bir olaydi. Ben saat 13.00 siralarinda evimdeydim. Esimle çocuklarimla birlikte. Taziye yerine gittim. Yarim saat, 45 dakika orada geçirdim. Daha sonra esim beni aradi pazara gidelim dedi.

Ben de bunun üzerine taziye alanindan çikarak evimin önüne geldim. Esimi de yolda gelirken aradim hazirlan asagiya gel seni araçta bekliyorum dedim. Bugüne kadar bugüne kadar sicilim hiç bozulmadi. Karakol görmemis bir insanim. Musibeti olmayan bir insanim. Ailesiyle isiyle kendi dünyasiyla mutlu olmaya çalisan bir vatandasim. Esimi aracin içerisinde beklerken beklemedigim bir anda bir saldiriya ugradim" dedi.



“Sok yasadim”

“Evet bu bir saldiri ama gögüs gögse karsilikli bir saldiri degildi” diyerek sözlerini sürdüren Ergen, “Hiç beklemediginiz bir anda birilerinin sizi infaz etmesinden baska bir sey degil. Tabii bunun sokunu basta yasadim. Arabamin sag caminin araligindan bir silah girdigini gördüm. Yine isin basinda hiçbir düsmanim, kimseyle bir husumetim, alacak verecek sorunum olmadigi için veyahut hayatim boyunca karakolluk olmadigim için bunun hakkinda bir tehdit almadim. Kimseyle bir sorun yasamadim. Bizi Manavgat’ta bilen bilir. Ilimli insaniz, sorunlari büyütmeyiz. O yüzden bir sok yasadim. Ve kim oldugunu bilmedigim iste o malum sahis aracin içerisine 4 el ates ederek beni yaralama öngörüsünde bulundu. Ama verilmis sadakam varmis gerçekten o dört el siktiginda silahi tutukluluk yapti. Silah tutukluluk yapinca ben de isin ciddiyetini anladim. Araçtan disariya çiktim araçtan disariya çikinca malum sahis benimle birlikte aracin etrafinda nisan olarak bana ates etmeye çalisti. Ben manevra yaparak malum sahsin mermisini azaltmaya çalistim. Ben o tarafa giderken o bu tarafa gelirken olayini heyecaniyla arkadan silah tutukluk yapti ama bir yandan kosturuyor silaha içeriye alip yine beni orada ona verilen görevi tamamlamaya çalisiyordu. Orta alanda sol bacagimdan bir mermi girdi arka tarafindan çikti bu 2 cm 3 cm yukari gelse atar damar var oraya gelse hastaneye gitmeniz bile mümkün degil. Allah’ima sükürler olsun zor bir durumun içerisinden çiktim” diye konustu.



“Kolluk kuvvetlerimizden Allah razi olsun”

Olay sonrasi polis ve jandarmanin hep yaninda oldugunu dile getiren Ergen, “Bana bu konuyla alakali kolluk kuvvetlerimiz Jandarma’miz polislerimiz, Allah hepsinden razi olsun. Dünden beri uyumayan arkadaslari biliyorum sirf bu isle ilgilenmek için. Her bir vatandas için bunu yaparlar onlara sonsuz tesekkür ediyorum. Devletimiz var olsun 48 saatlik süreçte bize devlet babamizin oldugunu hissettirdiler. Buradan bütün polislerimizi jandarmamiza kolluk kuvvetlerimizi bu süreçte bizlerin yaninda oldugu için her birine çok tesekkür ediyorum var olsunlar. Neden bu oldu, niye bu oldu; isin garip tarafina baktigim zaman benim alacak verecek ile ilgili hiçbir durum olmadi. Ne olur ne biter uzun vadede Devletimizin polisleri, jandarmalari bu konunun sonuna kadar takipçisi olup arastiracaklar. Hiçbir siyasi partiyi zan altinda alma gibi bir durumum yok. Sag olsunlar bizi sevenler buraya geldi hepsine tesekkür ediyorum. Siyaset insan odaklidir. Siyaset insanin derdini çözmektir. Siyaset memlekette iyi adam olmaktir. Hiçbir partiyi zan altinda almak istemiyorum. Yasadiklarimiz zor ama biz bunun sonuna kadar arkasindayiz. Benim yerimde çocuklarim da olabilirdi. Çocuklarim ya da esim yanimda olabilirdi. Böyle bir durumun geri dönüsü yok. Ben 13 yasinda babasini kaybetmis bir adamim. Bunu 3 çocugum da yasayabilirdi. Hiç kimseden çekincemiz yok ama zorumuza gidiyor bazi seyler. Bu isin sonunda hep birlikte görecegiz. Elbet bu isin sonunda iyiler kazanacaktir” dedi.

IYI Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya ise, dün bir insanin hayatina kast edildigine dikkat çekerek, olayin faillerinin en kisa sürede bulunarak cezalandirilmasi için ellerinden gelen çabayi harcayacaklarini dile getirdi.

Süphelilerden biri yakalanip tutuklandi

Öte yandan olaya karisan süphelilerden bir kisi yakalandi. Ifadesinin ardindan mahkemeye sevk edilen sahis tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayin faili olan diger 2 kisinin yakalanmasi için ise çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA