Baskan Ergün'e 2028 Avrupa Üniversite Oyunlari Bilgilendirmesi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Baskani Prof. Dr. Mehmet Günay, Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk ve beraberindeki heyeti makaminda agirladi.

Baskan Ergün'e 2028 Avrupa Üniversite Oyunlari Bilgilendirmesi
Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Baskani Prof. Dr. Mehmet Günay, Gençlik ve Spor Il Müdürü Yunus Öztürk ve beraberindeki heyet, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Ziyarette Manisa Büyüksehir Belediye Meclisi MHP Grup Baskanvekili Mehmet Güzgülü de yer aldi.

Ziyarette konusan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, “Avrupa Üniversite Oyunlarini 2028 yili itibariyle Manisa’da yapma talepleri noktasinda çok degerli Baskanimizin bizlere ricalari olmustu. Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonunun, 2028 Avrupa Üniversite Oyunlarina ev sahipligi yapma adayligini Manisa Büyüksehir Belediyesi adina memnuniyetle destekledigimizi buradan ifade etmek istiyorum. Avrupa Üniversite Oyunlarini düzenlemek spor politikalari arasindaki önceliklerimiz arasindadir ve önemli uluslararasi etkinliklere yönelik stratejilerimizle mükemmel bir uyum içerisinde olacagimizi buradan beyan ediyoruz. Manisa kenti, büyük etkinliklerin aktif ve sorumlu bir organizatörü olarak biliniyor. Uluslararasi spor etkinliklerine ve yarismalara ev sahipligi yapmak için gereken destegi saglayacagimizi buradan bir kere daha teyit ediyoruz. Büyüksehir olarak sehrimiz için bu tür uluslararasi etkinliklerin yapilmasi bizler için bir onurdur. Ben emegi geçen herkese Manisa halki ve sahsim adina tesekkür ediyorum. Insallah hayirli olur. 2028 yili Avrupa Üniversite Oyunlari burada uygulanir, hayata geçirilir” diye konustu.



"Manisa ve ülkemizin tanitimi için önemli"

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün’ün ardindan konusan Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu Baskani Prof. Mehmet Günay, “Gençlik ve Spor Bakanligimizin görevlendirmesiyle 2028 Avrupa Üniversite Oyunlarina aday olduk. Tabi ki 81 il içerisinden Manisa ili seçildi. Ege Bölgesinde potansiyeli ile Izmir’den sonra en büyük il olan, geçmisiyle spor organizasyonlarina ev sahipligi yapma hakki tasiyan bir sehir Manisa. Bizde 1 yildir, Manisa Valiligi, Manisa Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüzün, federasyon ve Bakanligimizin çalismalari ile bu noktaya geldik. Insallah 7 Mart’ta uluslararasi federasyonlardan teknik gözlemciler gelecek. 19 Mart’ta ise yönetim kurulu üyeleri gelecek. Ondan sonra da bu oyunlarin 2028 yilinda Manisa’da oynanmasi kesinlesecek. Insallah, Manisa spor sehri olacak. Buraya Devletimizin planladigi yatirimlar var. Hep birlikte Valilik, Belediye, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve Bakanlik olarak Manisa’da ülkemizin ve sehrimizin tanitimi için bu oyunlari yapacagiz. Dünyada zaten spor organizasyonlarinin en basarili ülkesi olarak Türkiye biliniyor. Bu anlamda bu organizasyonu Manisa’ya layik gören bir önceki Bakanimiz Mehmet Kasapoglu’na, Gençlik ve Spor Bakanimiz Osman Askin Bak beyefendiye çok tesekkür ediyorum. Bu organizasyon ile Türk kültürünü ve Manisa’mizi Avrupa’ya tanitmak bir onurdur diye düsünüyoruz, simdiden Manisa’ya hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, günün anisina konuklarina hediye takdiminde bulundu. 2028 Avrupa Üniversite Oyunlari hakkinda istisarelerin yapilmasinin ardindan ziyaret noktalandi.
Kaynak: İHA