Bu Çay Ocaginda Siyaset, Tartismak Ve Uyumak Yasak

Sinoplu bir çay ocagi isletmecisi is yerinde siyasi tartisma, küfür etme ve uyumayi yasakladi.

Bu Çay Ocaginda Siyaset, Tartismak Ve Uyumak Yasak
Sinop’ta çay ocagi isleten Baris Tas, dükkanina gelen müsterilerine kesin kurallar koydu. Kurallarini duvara astigi kagitta siralayan Tas, gelen müsterilere din, dil, irk basta olmak üzere siyaset tartismayi ve küfür etmeyi yasakladi. Uyudugunu düsündügü bir müsterisinin de kalp krizi geçirip vefat ettigini ögrenen Tas, yasaklar listesine uyumayi da ekledi. Din, dil, irk tartismalarinin kisilerin arasini açan ve pasajdaki huzuru bozan tartismalar oldugunu söyleyen Tas, kurallari bunun önüne geçmek için koydugunu söyledi.



Isletme sahibi Baris Tas, kurallari koyma gerekçelerini açikladi.

Tas, yaptigi açiklamada, “Biz toplum olarak biraz tez canliyiz. Ayni fikirde olsak bile çatismamiz mümkün. Siyaset konusunda olsun baska konularda olsun bunu engellemek için böyle bir yöntem uyguladim. Din konusuna gelince buraya onlarca insan geliyor, hangi kisinin hangi dinden, hangi mezhepten oldugunu bilmiyoruz. Sohbet esnasindan agizdan çikabilecek herhangi bir yanlis kelime burada münakasaya sebebiyet verebilir, onun önüne geçmek istedim. Küfür zaten caiz olmayan bir sey ve burasi umuma açik bir yer. Burasi bir pasaj, buraya genç kizlar geliyor ve aile geliyor. Bunun önüne geçmek için böyle bir yazi yazmak geregi duydum” dedi.



Uyuyor zannettik kalp krizi geçirmis

Uyudugunu zannettikleri bir müsterisinin kalp krizi geçirerek öldügünü söyleyen Tas, bir daha benzer bir durum yasamak istemedigi için listeye uyumayi da eklemis. Tas, ”Uyumak derseniz daha önce yasamis oldugum bir olaydan dolayi bunu yazdik. Bir müsterimizi uyuyor zannettik aslinda uyumuyormus kalp krizi geçirip vefat etmis. Bundan dolayi böyle bir önlem almak zorunda kaldim” diye konustu.



"Iyi bir sey yaptim"

Iyi bir sey yaptigini ifade eden Tas, müsterilerinin de durumdan çok memnun oldugunu kaydetti.

Tas, “Kanimca iyi bir sey yaptim, otoriter olmak gerekiyor. Ben bu otoriteyi burada sagladigimi düsünüyorum. Hem müsteri bazinda olsun hem satis konusunda simdiye kadar bir sikayet almadim. Insanlarda memnun çünkü oturdugu zaman ilk gördügü o yazi ve uyari kendisini ona göre uyarlayip edebini, terbiyesini ona göre takiniyor. Buradan çiktiktan sonra ne isterse yapabilir ama burada olmaz çünkü dedigim gibi umuma açik bir yer” ifadelerinde bulundu.

Çay ocagina gelen müsteriler de bu kurallardan memnun olduklarini söyledi.

Kaynak: İHA