GKRY'de Sahte Evlilik Operasyonu Açiklamasi 15 Gözalti

Güney Kibris Rum Yönetimi’nde (GKRY) sahte evlilik yoluyla Avrupa’ya insan kaçakçiligi yapan çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 15 kisi gözaltina alindi.

Güney Kibris Rum Yönetimi’nde (GKRY) sahte evlilik yoluyla Avrupa’ya insan kaçakçiligi yapan çete çökertildi. Avrupa Birligi (AB) Polis Teskilati (Europol) tarafindan düzenlenen es zamanli operasyon ile13’ü GKRY’de, 1 Letonya’da ve 1’i Portekiz’de toplam 15 kisi gözaltina alindi.

Europol tarafindan yapilan açiklamada, Güney Kibris’ta sahte evlilikler yoluyla AB’ye yasadisi göçü kolaylastiran suç örgütünün yakin takibe alindigi belirtilerek, örgütün Letonya ve Portekiz vatandasi kadinlari, AB’ye üye olmayan ülkelerden gelen kisilerle görücü usulü evlendirdigi belirlendigi ifade edildi.

Çete üyelerinin Hindistan ve Pakistan basta olmak üzere, üçüncü ülke vatandaslarinin Güney Kibris’a gelmeleri için kolaylik sagladigi belirtilen açiklamada, para karsiligi gerçeklestirilen sahte evlilikler sayesinde, söz konusu kisilerin AB içerisinde kolayca seyahat etmesi ve oturma izni almasi saglandigi ifade edildi.

Suç örgütünün, Güney Kibris, Portekiz ve Letonya’nin baskentlerindeki belediyelerde 133 sahte evliligin organize ettigi kaydedilerek, insan kaçakçiligi ve kara para aklama faaliyetlerine karistiginin da tespit edildigi belirtildi.

Güney Kibris’ta 2’si çete lideri 13 kisi gözaltina alindi

Europol ekipleri, Portekiz ve Letonya’da gözaltina alinan kisiler ile Güney Kibris’ta gözaltina alinanlardan 2 kisinin suç örgütünün lideri oldugunu açikladi.

Kaynak: İHA