Diyarbakirli 'Ramazan Hoca' Biçaklanarak Öldürüldü

Diyarbakir’da "Ramazan hoca" olarak taninan Ramazan Piskin, Istanbul Fatih’te tartistigi bir kisi tarafindan biçaklanarak öldürüldü.

Diyarbakirli 'Ramazan Hoca' Biçaklanarak Öldürüldü
Olay, saat 14.00’da Fatih Cerrahpasa Kocamustafapasa Caddesi üzerinde bulunan bir dükkanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakir’da Ulu Camii’ndeki konusmalariyla sembol isim haline gelen ve "Ramazan hoca" olarak taninan Ramazan Piskin, dükkaninda bilinmeyen bir sebepten dolayi bir kisi ile tartisti. Ismi henüz ögrenilemeyen sahis, tartisma sonrasinda Ramazan Piskin’i biçakladi. Biçaklanarak agir yaralanan Piskin, hastaneye kaldirildi. Piskin’in kaldirildigi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybettigi ögrenildi. Öte yandan polis ekipleri, kaçan kisiyi yakalamak için çalisma baslatti.

Halil Ibrahim Galya isimli vatandas, "Dün aksam saat 20.00’da 3 arkadas buraya geldik. Biz geldigimizde isiklar kapaliydi. Içeride oturup bir süre muhabbet ettik. 3 arkadasim ile kendisinden tespih aldik. Ondan sonrada çiktik. Kendisinde biraz tedirginlik vardi. Biz onu hissettik çünkü isiklari kapaliydi. Mekani cennet olsun. Hatta bizden sonra arkadasim telefon ile aradi bize öldürülmüs dedi.

Bizden sonra dün aksam Sirkeci’de yemek yemis. Videolarinda da dedigi gibi sürekli tehdit edildigini söylüyordu. Kendisine neden Diyarbakir’dan buraya tasindigini sordum. Bana orada anlattiklarimi burada da anlatmaya çalisacagim dedi” diye konustu.

Kaynak: İHA