TBMM Baskani Kurtulmus, BAE Devlet Baskani Al Nahyan Ile Görüstü

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Baskani Seyh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi.

TBMM Baskani Kurtulmus, BAE Devlet Baskani Al Nahyan Ile Görüstü
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Birlesik Arap Emirlikleri’nde (BAE) temaslarina devam ediyor. TBMM Baskani Kurtulmus, baskent Abu Dabi’deki Kasr Al Bahar’da BAE Devlet Baskani Seyh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi. Görüsmede, ikili iliskilerin yani sira bölgesel ve küresel konular ele alindi.

Kurtulmus, görüsmede, Türkiye-BAE iliskilerinin geldigi seviyeden duydugu memnuniyeti dile getirerek, dost ve kardes iki ülke arasindaki isbirliginin mükemmel düzeyde oldugunu ve bu isbirliginin her alanda artarak devam etmesini arzuladiklarini belirtti.

ASELSAN BAE Ofisi’nin bugün açilisini gerçeklestirdiklerini animsatarak, bu alandaki çalismalardan bahseden Kurtulmus, BAE ile yüksek teknoloji ve savunma sanayii alaninda büyük bir isbirligi potansiyelinin varligina dikkat çekti.

BAE’nin Filistin davasina verdigi destekten dolayisiyla da tesekkür eden Kurtulmus, Filistin’de acil ateskesin bir an önce saglanmasi ve Filistin halkinin durumunun iyilestirilmesi için bölge ülkelerinin ortak akilla hareket etmesi gerektigini vurguladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in subatta BAE’ye bir ziyaret gerçeklestirecegini aktaran Kurtulmus, Cumhurbaskani Erdogan’in bu ziyaretlerinin ikili iliskileri daha güçlü kilacagini belirtti.

Kaynak: İHA