'Efsane' Filmine Dünyanin Merkezinde Gala

Ünlü oyuncular Ahmet Kural ve Cengiz Bozkurt’un basrollerini paylastigi “Efsane” filmine Çorum’da gala yapildi.

'Efsane' Filmine Dünyanin Merkezinde Gala
Çorumlu sinemaseverlerin bir araya geldigi galada kentin kültürel ve tarihi zenginlikleri beyaz perdeye tasindi. Galaya filmin senaristligini ve yönetmenligini yapan Selçuk Aydemir’in yani sira Ahmet Kural, Sadi Celil Cengiz, Elif Ongan, Cemile Canyurt ve Tuana Tezsay katildi.

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Efsane film ekibini Çorum’da agirlamaktan dolayi mutlu olduklarini belirterek, yapimci firmaya çekimler için Çorum’u tercih ettikleri için tesekkür etti.

Çorum’un dünyanin merkezi oldugunu ve çok sayida güzelligi bünyesinde barindirdigini anlatan Baskan Halil Ibrahim Asgin, “Çorumlular adina basrol oyuncularimizda Ahmet Kural sahsinda yönetmenimize, oyuncularimiza, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Filmin 2 Subat’ta vizyona girecegini ilk galasinin Çorum’da yapildigini dile getiren Baskan Asgin, “Gülmeye haziriz. Ülkemiz, pandemiydi, depremdi çok zorlu süreçlerden geçti. Çok zorlu dönemlerden geçtik. Gülmeye, gülümsetmeye ihtiyacimiz var. Sehrimiz gülümseten bir sehir. Yüzümüzden tebessümün eksik olmadigi bir filmi hep beraber izleyecegiz. Film, Çorum’da geçtigi için dünyadaki Çorumlulari filme destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Çorum’da bir sinema filmi çektikleri için mutlu olduklarini anlatan oyuncu Ahmet Kural ise, “Insallah bol bol gülersiniz biz çok güldük. Biraz klasik olacak ama gerçekten çok eglendik. Çorum’un doga harikasi ve tarihini filmde göreceksiniz” ifadelerini kullandi.

Filmin senaristligini ve yönetmenligini yapan Selçuk Aydemir de, filmi Çorum’da çekmeye karar verdiklerinde Çorumlularin çok misafirperver oldugunu bilmediklerini belirterek, “Ne kadar çok dogru bir karar verdigimizi görmüs olduk. Bu nedenle ilk galayi burada yapmaya ve Çorumlulara izlettirmeye karar verdik. Ilk galanin burada yapilmasinin nedeni de Çorumlularim misafirperverligidir. Filmde Çorum’un sivesi, insani ve zenginligini göstermeye çalistik. Filmin seyrine ve begenisine bagli. Çorum’da film çekmeye devam etmeyi istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA