Israil Ve Filistin Arasinda 4 Aylik Ateskes Plani Iddiasi

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde, Israil ve Filistin arasinda tüm esirlerin serbest birakilmasini içeren yaklasik 4 aylik ateskes plani üzerinde çalisildigi iddia edildi.

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 7 Ekim’den bu yana devam ederken, ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi Israil ve Filistin arasinda yeni bir ateskes plani hazirlandigi iddiasinda bulundu. Misirli yetkililere dayandirilan haberde, Misir’in Israil ve Filistin arasinda tüm esirlerin serbest birakilmasini içeren yaklasik 4 aylik ateskes plani üzerinde çalistiklari öne sürülerek, planin ilk etabinda ateskesin 6 hafta sürecegi iddia edildi. 6 haftalik ateskeste Gazze Seridi’ndeki Israilli kadin, çocuk ve yaslilarin serbest birakilacagi ifade edilen haberde, bunun karsiliginda ise Israil’in Filistinli mahkumlari serbest birakacagi ve Gazze Seridi’ne yardim akisinin artirilmasina izin verecegi belirtildi.

Planin bir sonraki asamasinda ise Hamas’in Israilli askerleri serbest birakacagi ve Gazze Seridi’nde ölenlerin cansiz bedenlerinin Israil’e verilmesini içerdigi aktarilan haberde, Hamas’in ABD’de de dahil olmak üzere uluslararasi garantiler alacagi belirtilerek, bunun Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari nihai olarak sona ermesini saglayacak kapsamli bir anlasmaya kapi aralayacagi ifade edildi.
Kaynak: İHA