Dev Tavada 3 Bin 500 Adet Yumurta Ve 500 Kilo Sucuk Pisirildi

Eskisehir’in Sivrihisar ilçesinde bu yil 8’incisi düzenlenen Sucuk Festivali’ne Türkiye’nin dört bir yanindan vatandaslar katilim saglarken, dünyanin en büyük sucuklu yumurtasi için 25 metrekarelik dev tavada 3 bin 500 adet yumurta 500 kilo sucuk ile bulustu.

Dev Tavada 3 Bin 500 Adet Yumurta Ve 500 Kilo Sucuk Pisirildi
Sivrihisar Belediyesi tarafindan ilçenin cografi isaretli lezzeti adina düzenlenen Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali’nin bu yil 8’incisi gerçeklestirildi.

Metin Yurdanur Açik Hava Heykel Müzesi alaninda düzenlenen festivale on binlerce kisi katildi.

Festival alaninin her kösesinde mangallar yerini aldi. Onlarca kasap stantlarinda sucuk tanitimi yaparken, izgaralarda pisirilen 7 bin 500 kilogram sucuk ekmek arasinda katilimcilara ikram edildi. Ücretsiz sucuk ekmek alabilmek için vatandaslar uzun kuyruklar olusturdu. Festivalde hem görsel sölen hem de lezzet söleni bir arada yasanirken, mangallarda yerini alan tonlarca sucuk kisa sürede tükendi.

Dünyanin en büyük sucuklu yumurtasi

Festivalin cografi lezzeti 25 metrekarelik sac tavada yerini aldi. Onlarca asçi dev tavanin etrafinda toplandi. Alttan isitma sistemli dev tavada 500 kilo sucuk ve 3 bin 500 adet yumurta ile sucuklu yumurta hazirlandi. Pisirilen yumurta katilimcilara ikram edildi. Festivalde sucuk ekmek yeme yarismasi da düzenlendi.

5 adet ekmegi en kisa sürede bitiren yarismaci, 6 kangal Sivrihisar dövme sucugu ödülünün sahibi oldu.

"Dünyanin en büyük sucuklu yumurtasini pisirerek vatandaslarimiza ikram ettik"

Sivrihisar Belediye Baskani Hamid Yüzügüllü, dünyanin en büyük sucuklu yumurtasini pisirdiklerini belirterek, “Bu senede 8’inci Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivalimizi gerçeklestirdik. Dev tavamizda 500 kilo sucuk ile 3 bin 500 adet yumurtayi bulusturduk ve dünyanin en büyük sucuklu yumurtasini pisirerek vatandaslarimiza ikram ettik. Türkiye’nin dört bir tarafindan gelen misafirlerimiz oldu. Mangallarimizda pisen 7 bin 500 kilo sucugu da misafirlerimize ikram ettik. Ayrica çesitli etkinliklerimiz ve yarismalarimiz oldu. Çocuklarimiza eglence alanlari olusturduk. Yani bugün burada 7’den 70’e bütün herkese hitap eden programlarimiz oldu. Festivalimize katilim saglayan tüm vatandaslarimiza tesekkür ederiz” diye konustu.

Festivale katilan on binlerce kisiye sucuk ekmek ve ayran ikram edilirken, katilimcilar konserlerle gönüllerince eglendi.
Kaynak: İHA