Batman'da Kurulmasi Planlanan 5 Yeni OSB Ile Issizligin Bitirilmesi Hedefleniyor

Batman’da "Mahalle Bulusmalari" çerçevesinde Ziya Gökalp Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Vali Ekrem Canalp, kurulmasi hedeflenen ancak birilerinin-Halklarin Demokratik Partisi (HDP)’yi kast ederek-karsi çiktigi 5 yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) issizligi bitirecegini söyledi.

Batman'da Kurulmasi Planlanan 5 Yeni OSB Ile Issizligin Bitirilmesi Hedefleniyor
Vali Ekrem Canalp, Batman’in en büyük sorununun issizlik oldugunu ifade ederek, yeni kurulacak olan OSB’nin issizligi bitirecegini söyledi.

Batman’in en büyük ihtiyacinin istihdam oldugunu bildiklerini belirten Vali Canalp, sokaga çiktiklarinda vatandaslardan gelen birinci talebin is ve sosyal yardim oldugunu dile getirdi.

Issizligi çözdüklerinde ikincisinin de çözüldügünü aktaran Vali Canalp, söyle konustu:

"Bizim ilk isimiz Batman’da issizligi ortadan kaldirmaktir. Batman’da her hafta ortalama 450 gencimiz 18 yasina basiyor. Yani bizim her hafta 450 gencimize istihdam saglayacak yolu, yöntemi bulmamiz gerekiyor. Biz, bunun için 1,5 yil önce 5 adet endüstriyel alan kurmak için yola koyulduk. Bunlardan 3 tanesi OSB olacak. 2 tanesi küçük sanayi sitesi olacak. Ayrica 2 lojistik kent kuracagiz. Bunlari kurdugumuzda issizlik bu sekilde son bulacak.”

“Birileri bu konuda insanlarin zihnini bulandirmaya çalisiyor”

Yapilmasi planlanan sanayi bölgelerini engellemek için birlerinin insanlarin zihnini ballandirmaya çalistigini deginen Vali Canalp, bunlara kanilmamasini vurgulayarak söyle devam etti:

"Diyorlar ki; çay kenarinda kurulacak sanayi kentler, çayin suyunu kirletiyor. Tamamiyla yalandir. Bunlara kanmayin. Il merkezinde kurulan birçok tekstil fabrikasi binalarin altinda kurulmus, bunlar sehri kirletiyor mu? Tabi ki kirletmiyor. Bu söylenen yalan Batmanlilara ihanettir. Biz, çay kenarina atigi olmayan tekstil atölyeleri kuruyoruz. Burada boya olmayacak, su atigi olmayacak. Nasil çevre kirliligi olustursun. Bunlarin yaptigi tek sey milletin zihnini bulandirmaktir. Biz çayi kirletmiyoruz. Siz milletin zihnini kirletiyorsunuz."

Düne kadar sanayi bölgesinin atiklari Batman Çayi’na aktigini kaydeden Vali Canalp, "Göreve geldigimiz gibi Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’ndan borç para alarak bu sorunu çözme noktasina getirdik. Sizin yaptiginiz Batmanliyi is ortamindan uzaklastirmaktir. Biz, buna izin vermeyecegiz. Bu dava, Batmanli gençlerin davasidir. Bu dava, Batmanli annelerin davasidir. Bu dava çalismak istiyorum diyen her issizin davasidir. Batmali ya zenginligi getirecek davadir. Biz, bu davadan asla vazgeçmeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA