Fransa'da Çiftçiler Hükümete Geri Adim Attirdi

Fransa Basbakani Gabriel Attal, Fransa’nin güneyindeki Haute-Garonne bölgesinde protesto gösterisi düzenleyen çiftçileri ziyaret etti. Attal, çiftçiler üzerindeki mali ve idari baskiyi hafifletmek için önlem alacaklarini söyledi.

Fransa'da Çiftçiler Hükümete Geri Adim Attirdi
Fransa’da hükümetin tarim politikalarina ve çevre düzenlemelerine tepki gösteren çiftçilerin protestolari devam ederken, Fransa Basbakani Gabriel Attal çiftçileri ziyaret etti. Güneydeki Haute-Garonne bölgesindeki bir çiftlikte konusan Attal, dizele verilen devlet desteginin asamali olarak kaldirilacagini ve politikanin basitlestirilecegini belirterek, “Tarimi her seyin üstünde tutacagiz” dedi.

Dizel yakita uygulanan verginin artirilmasina yönelik gidisati durduracaklarini söyleyen Attal, çiftçilerin imzalanmasi halinde ülkenin daha ucuz olan Latin Amerika ürünleriyle doldurulacagini iddia ettigi Mercosur Serbest Ticaret Anlasmasi’na da karsi çikmaya devam edecegini vurguladi. Attal ayrica, çiftçileri topraklarinin bir kismini nadasa birakmaya zorlayan Avrupa Birligi kurallarinin hafifletilmesi için çalisacaginin sözünü verdi.
Kaynak: İHA