Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail, insanlık suçuna son vermelidir

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Adalet Bakanı Tunç, "İsrail Uluslararası Adalet Divanının aldığı ihtiyati tedbir kararına acilen uyarak insanlık suçuna son vermelidir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İsrail, insanlık suçuna son vermelidir
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımda İsrail hakkında BM Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle açılan davayı değerlendirdi.

Bakan Tunç, Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati tedbir kararı vermesini, Filistin'de akan kanın durdurulmasını ve insanlık suçunun sona erdirilmesi açısından olumlu olduğunu belirtti.

'İsrail, tedbir kararını acilen yerine getirerek saldırılarını bir an önce durdurmalıdır'

Bakan Tunç paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

'İsrail, Uluslararası Adalet Divanının aldığı ihtiyati tedbir kararına acilen uyarak insanlık suçuna son vermelidir. 7 Ekim'den bu yana 11 bini çocuk, 7 bini kadın olmak üzere 26 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine, 64 binin üzerinde kişinin yaralanmasına neden olan İsrail, tedbir kararını acilen yerine getirerek saldırılarını bir an önce durdurmalıdır. Kararın uygulanması için uluslararası mekanizmanın da ivedilikle harekete geçmesi gerekmektedir.'